image
 |  7 5 Лютого 2020 | 11:47

У Пустовіта кажуть, що поліція завадила демонтувати Старий ринок

Влада Луцька звинуватила поліцію у бездіяльності та неналежному виконанні обов'язків, що не дало можливості завершити законний демонтаж частини Старого ринку.

Про це йде мова у заяві, розміщеній на сайті Луцької міськради.

Напередодні проведення демонтажу посадовцями міської ради було проведено нараду з представниками Луцького ВП ГУНП у Волинській області, ГУНП у Волинській області та патрульної поліції щодо забезпечення безпеки й дотримання громадського порядку.

Увечері, 4 лютого, департамент муніципальної варти приступив до примусового демонтажу незаконно встановлених конструкцій, однак цьому підприємці завадили.

"Бездіяльність поліції, що перебувала на місці та неспроможність забезпечити громадський порядок і безпеку призвели до того, що демонтаж завершити не вдалося, а працівники муніципальної варти отримали ушкодження різного ступеня. Одного з них госпіталізовано у нейрохірургічне відділення Луцької міської клінічної лікарні. Пошкоджено й техніку, якою здійснювали демонтаж. Поліція стала на сторону натовпу невідомих осіб, а не закону, та не змогла забезпечити виконання рішення міської ради.

У зв’язку з тим, що керівництво поліції не може забезпечити дотримання громадського порядку, безпеку громадян та виконання рішень міської ради, міська рада буде порушувати перед Міністерством внутрішніх справ України питання щодо невідповідності займаній посаді начальника ГУНП у Волинській області Шпиги П.П." - заявляють у Пустовіта.

Також вказується, що демонтаж буде продовжено до повного виконання рішення міської ради.

Читайте також: Злі собаки, повалені контейнери, збунтовані підприємці: ранковий «Старий ринок» (ФОТО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити