image
 |  2 16 Грудня 2018 | 14:01

У Раді внесуть зміни до закону про розмитнення «євроблях»

У парламент незабаром внесуть ряд змін до Тимчасового порядку митного оформлення транспортних засобів.

Про це повідомила глава комітету Верховної Ради з питань податкової та митної політики Ніна Южаніна, передає Аutonews.ua.

«Після прийняття змін, якщо особа, яка здійснює митне оформлення авто, надасть офіційні документи, що підтверджують заявлену вартість транспортного засобу, зокрема банківські платіжні документи або договір купівлі-продажу, або копії митних декларацій країни відправлення, митна вартість змінюватися не буде», — зазначає Южаніна.

У випадку, якщо вартість транспортного засобу виявиться нижче межі діапазону вартості аналогічного транспортного засобу без ПДВ, то митна вартість авто буде встановлюватися на рівні не вище нижньої межі такого діапазону.

За словами нардепа, відсутність чіткого врегулювання методики оцінки вартості автомобіля митниками сьогодні створює величезні черги на пунктах контролю.

Вона зазначила, що завищена вартість брокерських послуг повинна розцінюватися, як саботаж і розглядатися антикорупційними органами.

«Це моє останнє втручання у процес виконання законодавчих норм, — далі тільки викриття осіб та їх протиправних дій», — додала Південця.

Раніше повідомлялося, що голові Комітету з податкової і митної політики Ніні Южаніній погрожували фізичною розправою.

Нагадаємо, 25 листопада набули чинності закони №8487 і №8488, які легалізують ввезені з порушенням митного та податкового законодавства автомобілі на європейських номерах.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити