image
 |  2 28 Грудня 2020 | 08:32

У римському Колізеї запустили україномовний аудіогід

У всесвітньо відомій пам'ятці архітектури – римському Колізеї запустили україномовний аудіогід.

Про це повідомляють «Букви» з посиланням на українське посольство в Італії.

Запуск відбувся в рамках проєкту із впровадження україномовних аудіогідів у музеях світу. Цим проєктом займається перша леді України Олена Зеленська.

«Впровадження україномовних аудіогідів є частиною напрямку «культурна дипломатія». Цей проєкт покликаний поширювати українську мову у світі, щоб голос України звучав у найвидатніших світових пам’ятках», – наголошується в повідомленні.

Як відомо, Колізей – найбільший амфітеатр Стародавнього Риму. Він був побудований у I ст. н. е. Колізей є однією із найпопулярніших культурних пам’яток серед туристів.

«Голосом» аудіогіда став український актор дубляжу Юрій Сосков.

Наступного року україномовні аудіогіди повинні запрацювати в лондонському Тауері, Версальському палаці, Національному природознавчому музеї в Берліні, музейному комплексі Ватикану, Меморіальному комплексі історії Голокосту – Яд Вашемі, Державному музеї мистецтв імені Ігоря Савицького в Узбекистані.

У червні цього року в одному з провідних музеїв Австрії – художній галереї «Альбертіна» у Відні – з’явився аудіогід українською мовою.

У квітні 2019 року в одному з найбільш відвідуваних місць Стамбула, храмі Святої Софії, аудіогід зазвучав українською мовою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Гданську з'явилася відепрогулянка місцевою корабельнею українською мовою (ВІДЕО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити