image
 |  4 5 Травня 2019 | 21:33

У Росії в аеропорту спалахнув пасажирський літак, загинули 13 людей

У московському аеропорту "Шереметьєво" загорівся пасажирський літак SSJ-100, який прямував до Мурманська, на борту перебували 78 осіб. Російські рятувальники повідомляють, що загинули 13 людей, 6 постраждали, доля ще 6 – невідома.

Про це повідомляє 24 канал

Пасажирський літак вилетів з "Шереметьєво" в Мурманськ. Через деякий час він почав здійснювати аварійну посадку, під час якої загорівся, пише "ТАСС".

Причини загоряння

Із московського аеропорту літак вилетів близько 18:00. Після того, як зробив кілька кіл над областю, різко пішов на зниження. Джерела видання повідомляють, що пожежа виникла у двигуні літака. Інша версія загоряння – у літак влучила блискавка. Цю версію підтвердив і екіпаж літака.

Основна версія – удар блискавки в літак, після чого відмовила автоматика. При посадці, за попередніми даними, літак двічі вдарився об злітну смугу. Потрапляння блискавки підтвердив і один з членів екіпажу", – пише "ТАСС" із посиланням на джерело.

Натомість видання "РИА Новости" повідомляє, що попередня причина пожежі – несправність електрообладнання. До палаючого літака скерували 10 машин швидкої допомоги. Telegram-канал Mash інформує, що причиною загоряння стала пробоїна в паливному баку.

"Причина пожежі: під час екстренної посадки борт розвернуло, через це пошкодилися шасі. Вони пробили паливні баки, і майже миттєво літак загорівся", – йдеться у повідомленні.

Очевидці повідомляють, що вогонь охопив літак повністю, а люди намагались із нього вибратись на ходу. На опублікованих у соцмережах відео видно, як пасажири біжать по посадковій смузі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Кривому Розі чоловік зі стріляниною вкрав у жінки тискомір

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити