image
 |  4 14 Травня 2021 | 22:44

У Росії вирішили ліквідувати компанію, через яку Медведчук отримав підозру у державній зраді

Російська влада розпочала ліквідацію компанії «Новые проекты», через яку нардепа від «Опозиційної платформи – За життя» Віктора Медведчука запідозрили у державній зраді та розграбуванні ресурсів у Криму. Це відбулося наступного дня після підписання йому підозри, 12 травня.

Про це повідомляє «OBOZREVATEL» з посиланням на «Радіо Свобода».

Відповідний запис було зроблено в реєстрі юридичних осіб Російської Федерації. Зазначимо, що у «Новых проектов» є російська ліцензія на видобуток нафти і газу на ділянці «Глибока», яка до окупації Росією Криму перебувала під контролем України.

Причиною, через яку реєстраційні органи вирішили припинити існування компанії, вказано «ухвалення рішення про майбутнє виключення юридичної особи з ЄДРЮО (російського Єдиного державного реєстру юридичних осіб. – Ред.) відомостей про юридичну особу, щодо якої внесено запис про недостовірність».

Так, у виписці про фірму стверджується, що Федеральна податкова служба РФ ще в жовтні 2020 року провела перевірку та встановила певну недостовірність даних. Саме це нібито і стало приводом для ліквідації компанії.

При цьому у виписці, датованій початком травня 2021 року, а не 14 числом, відповідних відомостей немає. Це може свідчити про те, що такі дані внесли заднім числом.

Водночас ліцензія на геологічне вивчення, розвідку і видобуток корисних копалин на ділянці «Глибока» компанії «Новые проекты» нині залишається чинною до 2046 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Медведчук відрікся від старшого брата: його вдова розповіла подробиці (ВІДЕО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити