image
 |  2 15 Липня 2020 | 08:32

У Росії хочуть визнати екстpемізмом заклики повернути Крим Укpаїні

Депутати Державної думи Росії прийняли в першому читанні законопроект про визнання екстремістськими закликів до відчуженнячастини російської території.

Про це повідомляє «OBOZREVATEL».

Про це повідомила прес-служба Держдуми РФ. Глава законодавчого органу В'ячеслав Володін зазначив, що законопроект спрямований на реалізацію нових норм Конституції.

«Після прийняття закону екстремізмом будуть вважатися заклики до порушення територіальної цілісності РФ, в тому числі, відчуження частини її території. Будь-які заклики відокремити від Росії регіон або його частину є неприйнятними і повинні строго припинятися», – заявив Володін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Конгресі США закликали негайно допомогти Україні стати членом НАТО

Він також пригрозив відповідальністю українським політикам за заклики повернути анексований Росією Крим.

«Заяви щодо Криму, які вони будуть робити, за собою потягнуть покарання за законами Російської Федерації. Ми зможемо вимагати екстрадиції до нас в країну. З іншого боку, це питання, які і надалі будуть також пред'явлені. Тому багато гарячих голів, можливо, вгамуються після того, як ми приймемо норми цього закону. І вони зрозуміють, що це дуже серйозно карається», – заявив глава Держдуми.

Володін пообіцяв, що закон приймуть до кінця весняної сесії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти в Криму визнали плачевну ситуацію з якістю води: з кранів тече глина з піском (ФОТО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити