image
 |  4 18 Лютого 2019 | 08:44

У селі на Волині, де порвали списки голосування, підтримали приєднання до ПЦУ

На зборах понад 280 парафіян Свято-Михайлівського храму села Смолява Горохівсього району підтримали приєднання до Православної церкви України.

На парафіяльних зборах, що відбулися 17 лютого після недільної служби, із понад сотні зареєстрованих більшість підтвердила бажання перейти. Є лише 8 підписів «проти» такого шляху, - повідомляє Район.Горохів

Як розповіли учасники зборів, емоційні дискусії тривали декілька годин, але співробітникам поліції роботи не було: правопорядку смолявці не порушували. Сприяв цьому і настоятель церкви протоієрей Олександр Бабій, який хоч і закликав парафіян не поспішати, мовляв ПЦУ ще не визнана іншими Церквами, але до залякувань і погроз не вдавався.  

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Іваничівщині громада підтримала перехід до ПЦУ

На пропозицію громади переходити у ПЦУ разом з ними остаточної відповіді ще не дав. 

Вирішили, що ініціативна група займеться документальним оформленням зміни конфесійної приналежності, церкву вирішили не опечатувати, замків не міняти, священик оголосив наступну службу, регентка церковного хору заявила, що не прийде більше співати, а храм закрила касирка, яка напередодні порвала деякі списки.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити