image
 |  2 9 Січня 2019 | 20:55

У селі на Волині громада храму перейшла з РПЦ до ПЦУ

Настоятель та прихожани Свято-Різдво-Богородичного храму села Мерва Горохівського району вирішили приєдналися до Православної церкви України.

Отець Павло Кліцук прокоментував рішення громади, повідомляє Район.Горохів

«Думка про перехід у нас з'явилася давно, але ми чекали Томосу від Вселенського Патріарха. Коли 5 січня Томос було підписано, а 6 січня вручено мирополиту Епіфанію, ми після Різдвяної служби зібралися на збори, і одноголосно громада проголосувала за перехід до Православної церкви України. У нас є протокол зборів, усе задокументовано. Я уже написав відповідний лист митрополиту Волинському і Луцькому Михаїлу», – розповів священик. 

Нагадаємо, указом керуючого Волинською єпархією УПЦ МП, єпископа Волинського та Луцького Нафанаїла отцю Павлові заборонили служіння. 

Єпископ Нафанаїл телефоном повідомив священику, що він не може звершувати служб і причащатися Христових Таїн. Згодом на сайті єпархії з'явився відповідний указ. 

Сам отець Павло Кліцук вважає, що після його переходу в ПЦУ рішення архієреїв УПЦ МП щодо нього не мають жодної канонічної сили. 

В указі йдеться, зокрема, про те, що настоятелю Свято-Різдво-Богородичного храму села Мерва Горохівського району Павло Кліцук забороняється у священнослужінні без права причастя Святих Христових Таїн через через «ухилення в розкол та грубе порушення присяги священнослужителя». 

У коментарі ІА ВолиньPost прес-секретар Волинської єпархії УПЦ (МП) протоієрей Олег Точинський розповів, що під ухиленням в розкол мають на увазі те, що Павло Кліцук проявив бажання приєднатися до іншої конфесії. 

«Оскільки ПЦУ поки не створена як юридична особа, то я не знаю, куди він хотів приєднатися. Але так, як однією з пов'язуючих ланок з ПЦУ є Київський патріархат, то, напевно, до Київського патріархату. Особисто він заявив, що за богослужіннями молиться за Епіфанія і Нафанаїла. У нас він більше не може звершувати службу», – сказав прес-секретар отець Олег Точинський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Напередодні Різдва московські попи обікрали церкву, що перейшла до ПЦУ

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити