image
 |  16 2 Серпня 2018 | 11:33

У селі на Волині люди другу добу сидять без електрики

У селі Вишнів Любомльського району через негоду, яка на лінії електропередач повалила дерева та позривала шифер із будинків, місцеві жителі змушені були жити без електрики.
Сильний буревій наробив лиха у вівторок, 31 липня, близько 18.00, - пише Район.Любомль.
На вулиці Незалежності гілля обірвало лінію 10 тисяч вольт. Лише 1 серпня надвечір електрики ліквідували поломку і в оселях нарешті з’явилося світло.
Та близько 22 години, як тільки ввімкнулося вуличне освітлення, на одній з опор посипалися іскри.
«Буквально за кілька хвилин уже горіли дроти. А стовп був схожий на феєрверк, – розповідають очевидці. – Через трохи один із дротів перегорів і впав на узбіччя дороги. Але полум’я розгорялося з новою силою. Вже й кабелі, через які інтернет поступає в хати, теж плавилися».

Нарешті приїхали електрики, вимкнули трасформатор і запевнили, що вже небезпеки немає. Проте місцеві жителі їх не відпускали та змусили загасити вогонь.
Читайте також: На Волині через повалені дерева вже другий день село залишається без електрики
Один із мешканців приніс водний пістолет та відро з водою та почав самотужки гасити. Але загорання було на самому верху опори. Тоді вирішили з машини енергетиків спробувати дістатися та залити водою вогонь.
На щастя, обійшлося без жертв, але півсела залишилося ночувати без світла. Станом на 11.00 люди досі чекають, коли їм нарешті ввімкнуть електрику.
У селі на Волині люди другу добу сидять без світла
У селі на Волині люди другу добу сидять без світла

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити