image
 |  4 10 Жовтня 2023 | 16:46

У селі на Волині з кранів тече іржава вода

У селі Бужани Мар’янівської громади, що в Луцькому районі з кранів тече вода цегляного кольору. Таку воду не можна пити. Не годиться вона й для прання. Така ситуація триває понад десять років. Уся справа – у водонапірній вежі.

Проблема стосується тільки однієї вулиці села.

Про це йдеться в сюжеті ТРК «Аверс», передає ІА «Волинські новини».

Люди кажуть, що у воді багато заліза, саме тому вона має характерний цегляний колір. За іншою версією, під час будівництва водонапірної вежі у свердловину впав якийсь металевий агрегат.

Вирішити питання намагаються давно, понад 10 років, але все марно.

«Сказали, що потрібно бурити іншу свердловину. Громада робить проєкти. Не знаю, скільки вже було тих проєктів. Гроші на ті проєкти йдуть, але нам нічого не роблять», – говорить мешканка села Бужани Марія Макарук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Волині водій перевозив небезпечний вантаж без освітлення та супроводу (ФОТО, ВІДЕО)

«На одній із сесій було виділено 250 тисяч на виготовлення кошторисної документації для того, щоб зробити вежу чи перенести її в інше місце, аби провести людям таку воду, як треба. Ті кошти не використали… Цього року знову заклали гроші на кошторисну документацію, але чи зроблено проєкт, ми не знаємо. Все стоїть на місці», – додає її односельчанка Галина Янюк.

Окрім води, як розповідають мешканки Бужан, є ще й інша проблема. Біля села нібито є захоронення дусту, і, як кажуть жінки, резервуар пошкоджений.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити