image
 |  4 17 Березня 2019 | 18:35

У селі на Володимирщині не вщухає церковний конфлікт (ВІДЕО)

У неділю, 17-го березня, у селі Сусваль Володимир-Волинського району під церквою знову зібралися прихильники ПЦУ. В цей час у храмі відбувалася недільна служба, яку проводив отець Богдан Гнатюк (РПЦ).

До храму також зранку з’їхалося багато людей на автомобілях. Мешканці села Сусваль розповідають, що ці люди немісцеві. Повідомляє "БУГ". 

На запитання журналістів БУГу вони підтвердили, що приїхали підтримати священиків та прихожан РПЦ.

Нагадаємо, що 16 березня, у селі Сусваль під церквою сталася штовханина. Двічі викликали швидку. Прихильники ПЦУ зібралися під церквою на збори та вимагали від отця Богдана Гнатюка, який не захотів з ними переходити до ПЦУ, ключі від храму. Ключів їм не дали.

Люди не захотіли пускати на територію церкви невідомих, котрі приїхали на підтримку РПЦ. Раніше 4 березня на наступний день після загальносільських зборів, релігійна громада села офіційно приєдналася до ПЦУ. На сайті Володимир-Волинської єпархії РПЦ дії прихильників ПЦУ назвали провокаційними і зазначили, що храм належить РПЦ.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Володимирщина: у Сусвалі привезені московськими попами "охоронці" штовхали людей

До слова громада села тричі проголосувала за перехід до ПЦУ.

Журналісти “БУГу” були на місці події 17-березня і поспілкувалися зі всіма сторонами конфлікту.

 У громаді на Волині, де люди тричі підтримали перехід до ПЦУ, не вщухає церковний конфлікт.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити