image
 |  2 8 Вересня 2021 | 16:22

У селищі на Волині хочуть добувати торф

Любешівська селищна рада отримала від потенційних інвесторів пропозиції щодо можливості створення на території нашої громади ТОВ «Любешівський торф» та налагодити видобуток залежів торфу.

Про це інформують на сайті сільради.

Інвестором планується розробити та налагодити видобуток залежів торфу на території села Бірки (землі прилеглі до річки Цир) на площі приблизно 50-60 га, що передбачає геологічне дослідження, а саме:

  • визначення площі
  • визначення кількості торфу
  • дослідження впливу на довкілля,
  • та розробку покладів з переробкою в торф’яну крихту, яка планується на відгрузку в Об'єднані Арабські Емірати, як органічний підстил для «гуматів» (органічних добрив виготовлених на установках розроблених та впроваджених АН України), для перетворення піску в родючі грунти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як харчуються діти у їдальні однієї з Луцьких шкіл? (ВІДЕО)

Також планується відгрузка торфу на Любешівський завод по виготовленню паливних торф'яних брикетів, потреба в яких є надзвичайно високою.

Разом з тим, даний проект передбачає створення робочих місць в селі, налагодження електропостачання та допомогу у вирішенні ряду соціальних питань вищезазначеного населеного пункту.

Для більш детального ознайомлення і обговорення цього проекту, інвестор планує провести зустріч з жителями громади. Про дату та місце проведення зустрічі з представниками інвесторів буде повідомлено додатково.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити