image
 |  2230 14 Квітня 2024 | 21:14

У селищі на Волині масово складають гілля на сміттєвих майданчиках

Урни для сміття – не для зрізаних гілок! На цьому вкотре наголошує головна спеціалістка – інспекторка з благоустрою відділу житлово-комунального господарства та благоустрою Управління КБ ЖКГ КВ Любешівської селищної ради Світлана Черевко, звертаючись до тих жителів, котрі наводять красу на своїх обійстях, а весь непотріб із двору, зокрема гілля дерев, витягують та залишають, щоб прибрав хтось інший.

Про це пише Нове життя.

А саме Світлана Федорівна говорить про території навколо контейнерних майданчиків, які знаходяться по вулиці Шептицького (колишня Зої Космодем’янської) та вулиці Свободи (зі сторони вулиці Вересневої) у Любешові. Люди зблизька і здалеку, переважно ночами, стягують до майданчиків свій непотріб, засмічують територію, сприяють розповсюдженню шкідників, спотворюють вигляд наших вулиць, порушують правила благоустрою.

«Селищна рада постійно проводить роз’яснювальну роботу, власними силами вивозить терикони гілля, працівники встановлювали таблички після вивезення щодо недопущення захаращення вулиць. Проте всі ці заходи не справили належного ефекту на порушників благоустрою. І жителі селища мають змогу «милуватись» горами гілля, а водії повинні бути особливо зосередженими, проїжджаючи повз звалища, адже в окремих місцях жителі наносили стільки гілля, що воно зменшує поле огляду проїжджої частини. А ще комунальні служби не мають змоги доїхати до контейнерів та забрати з них сміття. Тут слід зазначити, що гілля (а також побутова техніка, меблі тощо) не є побутовим сміттям», – зазначає інспекторка з благоустрою.

Для підтвердження своїх слів вона наводить світлини, зроблені на цих вулицях у 2023 і 2024 роках, і які засвідчують, що прослідковується тенденція щорічного збільшення об’ємів гілля на звалищах.

Що ж робити жителям, у чиїх домогосподарствах є потреба подіти кудись оте обрізане гілля? Світлана Черевко радить не викидати поки що його.

«Подрібніть його, щоб зменшити об’єм, та поскладуйте десь у куточках своїх домогосподарств. Може, ще воно згодиться. Можете використати для опалення житлових приміщень або у кормозапарниках», – каже Світлана Федорівна.

А ще вона звертається до жителів багатоквартирних будинків, на прилеглих територіях яких утворюються звалища гілля, з проханням посприяти і допомогти в боротьбі з цією проблемою. Зокрема, якщо побачать громадян, які вивозять із своїх обійсть гілля та звалюють його поблизу контейнерних майданчиків, зробити фото або відео такого діяння та надіслати матеріали до Любешівської селищної ради. З допомогою поліції тоді встановлять осіб цих громадян та притягнуть до адміністративної відповідальності. Адже за такі дії передбачений штраф: на громадян – до 1360 гривень, на посадових осіб, громадян – суб’єктів підприємницької діяльності – до 1700 гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Старі меблі, пластик: у громаді на Волині ліквідовують стихійне сміттєзвалище

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити