image
 |  4 24 Вересня 2023 | 18:17

У серпні на Волині обвалилися ціни на овочі

У серпні ціни на овочі у Волинській області впали на 34,6%.

Про це повідомляють в Управлінні статистики у Волинській області.

Споживчі ціни в області у серпні 2023 року порівняно з попереднім місяцем знизились на 0,9%, з початку року зросли на 2,4%, в Україні – на 1,4% та 2,5% відповідно.

На споживчому ринку області у серпні ціни на продукти харчування та безалкогольні напої знизилися на 2,6%. Найбільше (на 34,6%) подешевшали овочі. Знизилися ціни на фрукти, продукти переробки зернових, соняшникову олію, молоко, сири, масло, кисломолочну продукцію, рибу та продукти з риби на 4,6–0,9%. Водночас подорожчали яловичина та телятина, сметана, цукор, м'ясо птиці, свинина, яйця, рис, хліб, макаронні вироби, безалкогольні напої на 4,0–0,7%.

Одяг і взуття подешевшали на 1,8%, у т.ч., взуття – на 2,0%, одяг – на 1,6%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Луцьку за допомогою камер спіймали порушника (ВІДЕО)

Підвищення цін (тарифів) на житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива на 0,2% відбулося головним чином за рахунок підвищення вартості оренди житла на 1,3%.

Зростання цін у сфері охорони здоров’я на 0,7% відбулося за рахунок подорожчання амбулаторних послуг на 1,5%, фармацевтичної продукції, медичних товарів та обладнання – на 0,6%, послуг лікарень – на 0,2%.

Ціни на транспорт зросли на 3,5% в основному через подорожчання палива і мастил на 7,9%, транспортних послуг – на 1,7%.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити