image
 |  7 15 Жовтня 2023 | 18:17

У школах Волині збільшили кількість годин предмету "Захист України"

У школах Волинської області збільшили кількість годин на викладання предмету "Захист України" до 140 годин, що становит не менше 2 годин на тиждень.

Про це у коментарі власкору "ВолиньUA" повідомила начальниця управління освіти і науки Волинської ОДА Наталія Матвіюк.

"Допризовна та медична підготовка молоді проводиться здебільшого в рамках викладання предмету «Захист України» та участю в позашкільних заходах військово-патріотичного спрямування. До прикладу: рої (команди) з Волині успішно брали участь у III Всеукраїнському етапі дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») в Закарпатській області.

У встановленому законодавством порядку забезпечується збільшення кількості годин на вивчення предмету «Захист України» в обсязі не менше 140 годин, 2 години щотижня. Для формування в учнів необхідних знань щодо захисту України та дій в умовах надзвичайних ситуацій і воєнного стану в 333 закладах загальної середньої освіти та 16 закладах професійної (професійно-технічної) освіти викладається предмет «Захист України», - розповіла Наталія Матвіюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Луцьктепло" завершило роботи на проспекті Відродження

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити