image
 |  182 9 Липня 2024 | 12:17

У січні-червні з Волині найбільше вивозили кукурудзу, ліс, малину та сири

За січень-червень 2024 року найбільше товарів з Волині експортувалось до Німеччини (31% від загальної суми експорту), Польщі (19%), Великобританії (4%).

Про це інформує Волинська митниця, - пише "ВолиньUA". 

 Основу товарної структури експортних операцій складали: комплекти проводів, кукурудза, насіння ріпаку, розпиляні лісоматеріали, брухт чорних металів, листи для облицювання, пшениця, цукор, сири всіх видів, етиловий спирт, деревостружкові плити, плівки з пластмаси, деревні гранули, соняшникова олія, казеїн, металоконструкції, соєві боби, малина, підшипники.

Імпортувалися товари найчастіше з: Польщі (37 % від загальної суми імпорту), Чехії (10%), Німеччини (8%), США (6%). Найбільше надходжень до держбюджету забезпечило ввезення та оподаткування таких товарів як легкові авто, смартфони, міндобрива, с/г техніка, одяг, карбамідні смоли, банани.

Станом на 1 липня на Волинській митниці було акредитовано 6811 суб'єктів ЗЕД, з яких зовнішньоекономічні операції з початку року здійснювали 1066 (16%) учасників. За 6 місяців 2024 року вони подали, а митники оформили 92 388 вантажних митних декларацій, що на 14% менше, ніж у такому ж періоді минулого року. За обсягом вантажів теж фіксуємо зниження на 8%. Упала кількість оформлених транспортних засобів: мінус 27 тисяч одиниць або мінус 12%. Митний кордон України у цей час перетнуло майже 1,6 млн осіб, що на 5% менше показника минулого року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Колишній депутат-втікач з Володимира продає хату з бомбосховищем та зимовим садом (ФОТО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити