image
 |  11 19 Березня 2021 | 20:21

У сільській бібліотеці на Волині організували тиждень дитячого читання (ВІДЕО)

Княгининівська бібліотека Луцької громади долучилася до Всеукраїнського тижня дитячого читання. Для читачів книгозбірні організували захід «Читай, пізнавай, досягай».

Про це повідомляє «Суспільне Волинь».

Щороку книгозбірня обслуговує до 600 читачів.

Аби залучити читачів різних категорій до сільської бібліотеки – доводиться вигадувати й втілювати у життя неординарні ідеї, каже бібліотекарка Оксана Глушко. Цього разу запросили письменницю Ніну Горик.

Письменниця розповіла: аби дошкільнята і школярі читали, для них треба писати цікаво. З її слів, сучасні діти інтелектуально екстремали – люблять гострі відчуття, тому книжки для них повинні бути яскравими, захоплюючими та пригодницькими.

13-річний Вадим Ковзалович цікавиться науковою літературою. Школяр прийшов на захід до бібліотеки. Говорить, інтернет для нього доступний, однак, у бібліотеки – свої переваги:

Зі слів хлопця, у книжках є інформація, якою можна поділитися, наприклад, із вчителями та отримати бонусну оцінку. Школяр каже: більшість книжок, які бере в бібліотеці для читання, мають 200-300 сторінок.

Школярка Діана Кушнірчук, яка також долучилася до Всеукраїнського тижня дитячого читання, говорить: іноді скачувала програми для читання, проте вони не такі цікаві, як саме паперові книги.

У Княгининівській книгозбірні, говорить фахівчиня, долучаються до багатьох акцій, руханок і заходів. Зі слів бібліотекарки, для юних читачів створюють різноманітні розіграші з можливістю отримати подарунки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Ковелі ВО «Свобода» та «ЄС» підтримують проєкт щодо вивішування червоно-чорного прапора

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити