image
 |  5 20 Січня 2021 | 20:21

У «Слузі народу» знову планують активізувати легалізацію канабісу

У Верховній Раді України зареєстрували черговий законопроект щодо легалізації медичного канабісу в Україні. Про це у Facebook написав ініціатор законопроекту, нардеп від фракції «Слуга народу» Олександр Санченко.

Про це повідомляє «УНН».

«Разом з колегами зареєстрував законопроект щодо легалізації медичного канабісу № 4553-1. Нині понад 2 000 000 пацієнтів в Україні потребують ліків на основі канабісу. Зараз вони законодавчо заборонені, люди змушені йти на чорний ринок. Медичний канабіс широко використовується в лікуванні епілепсії, неврологічних захворювань, ПТСР та багатьох інших хвороб. В той час як використання медичного канабісу легалізували вже понад 50 розвинених країн, Україна пасе задніх. Час це змінити», - написав Санченко.

Він додав, що документ передбачає обіг медичних конопель за ліцензіями з державним контролем та придбання ліків на основі канабісу виключно за рецептом лікаря.

Окрім цього законопроекту у ВР вже зареєстрували альтернативні законопреокти №4553-2, 4553-3. Вони також подані нардепами від «Слуги народу».

В свою чергу, щоб легалізувати медичний канабіс існує ще один шлях – постанова уряду. Проте в коментарі УНН юрист Денис Ципін запевняє, що це питання не можна вирішити без відповідного законопроекту, адже якщо уряд викреслить канабіс зі списку наркотичних речовин, це буде рішення супроти всього світу.

«Кабмін видає кожного разу, коли потрібно, додаткові дані про синтетичні наркотики, які зараз поставляються на ринок для того, щоб заборонити їх продаж. Що стосується канабісу, він вже давно є в списку наркотиків не лише в Україні, а в усьому світі. Якщо Україна супроти всього світу, що це не наркотики і виключить їх із складу постановою уряду, це буде нелогічно і характеризувати нас як дуже «прогресивну» державу. Я думаю, що не можна це питання вирішити без відповідного законопроекту», - сказав Ципін.

Додамо, що голова фракції Давид Арахамія підтримує легалізацію медичного канабісу в Україні. У ВР з цього питання була створена робоча група, яка напрацьовувала законопроект.

Раніше голова партії СН Олександр Корнієнко заявляв, що «Слуги народу» розробили три законопроекти щодо легалізації медичного канабісу, які треба звести в один.

Нагадаємо, що питання щодо легалізації канабісу в медичних цілях було одним з «опитування Зеленського». За даними «Слуги народу», таку ініціативу підтримали 64,88% опитаних.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Державне шулєрство» з тарифами остаточно розвіює міф про «доброго царя» Зеленського (ВІДЕО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити