image
 |  4 16 Січня 2021 | 08:46

«Державне шулєрство» з тарифами остаточно розвіює міф про «доброго царя» Зеленського (ВІДЕО)

Ситуація, яка склалася сьогодні в Україні у зв'язку з підвищення цін на енергоносії та збільшенням тарифів, – прямий наслідок олігархічної моделі економіки, яку наша країна досі не спромоглася зламати.

Коротко озвучу тези свого виступу на позачерговій сесії Волинської обласної ради 14 січня, під час якої ми виступили проти чергового підвищення тарифів.

...Те, що зараз маємо чергове стрімке зростання тарифів на газ та електроенергію - це фактично змова влади Зеленського та олігархів. Це своєрідне "державне шулєрство" та "олігархічний грабунок" своїх громадян. Саме грабунок, бо крадуть, щоб ніхто не бачив, а тут грабують свій народ відкрито. Коли кожному громадянину виставляють грабіжницькі рахунки на догоду олігархам.

Уряд Зеленського-Шмигаля діє за сумнозвісним принципом "батога і пряника". Спочатку Шмигаль дає вказівку СБУ розібратися з протестувальниками проти підвищених тарифів, розраховуючи, що злякає "ЛохДаунів". А потім, побачивши рівень обурення народу та позицію місцевих рад, які стали на захист своїх громадян, ЗЕ-влада нібито змінює "гнів на милість". Зеленський вирішує побавити українців "цукеркою" у вигляді 30-відсоткової знижки на газ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський і «Слуги народу» тримають усіх українців за повних ідіотів, – Розенко

Але це – типове окозамилювання. І "шулєрство". Насправді "заднім числом" ніхто нових платіжок відміняти вже не буде: за січень заплатимо всі по повній! А уточнення, що це відбудеться з 1 лютого і на період карантинних обмежень, розраховане виключно на те, щоб зняти хвилю народного обурення. Тим більше, що з початком опалювального сезону підвищили тарифи в середньому вже на 50 відсотків, а знизити обіцяють лише на 30. Тобто, навіть цієї "маржі" олігархам цілком вистачає, щоб їхні кишені не збідніли. А почистити народні вони готові до останньої копійчини...

Кому ж насправді потрібне підвищення цін на енергоносії? Олігархічним кланам та "слугам", які їх обслуговують. Адже теплеонергетика – це інтереси олігарха Фірташа. А електроенергія – інтереси олігарха Ахмєтова. І цей список можна продовжувати.

Тому оголошення будь-яких мораторіїв на підвищення тарифів – це не вихід із ситуації. Бо насправді мораторій - це тимчасовий захід. Який фактично узаконює нові тарифи, легалізуючи їх, але відстрочуючи терміни їх запровадження. На якийсь певний термін, допоки знову хтось з кимось не домовиться і комусь знову не стане політично вигідно їх запровадити. Тоді олігархи зі своїми політичними "слугами" знову візьмуться за своє...

Вихід один: відміняти підвищені тарифи і не допустити їх необгрунтованого збільшення у майбутньому. І не лише для населення, а й для бізнесу, і в т.ч. комунальних підприємств Волинської обласної ради, які від цього неминуче постраждають. І я вдячний депутатському корпусу Волиньради за розуміння саме такої позиції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Депутати Волинської облради вимагають від ЗЕвлади скасувати підвищення тарифів для населення

А висновок напрошується такий – і це принципова позиція "Свободи", зафіксована в наших програмових документах: поки ми не змінимо олігархічну модель економіки – наш народ систематично грабуватимуть і далі.

Наостанок скажу, що, мабуть, і в депутатів облради цієї каденції вже розвіюється віра в "доброго царя" Зеленського. І він тепер звивається, як вуж на сковорідці, аби вирулити з цієї непростої ситуації, в яку його поставили олігархи та уряд Шмигаля, їм на догоду. Аби уникнути відповідальності. Тільки йому цього не вдасться, адже це - його уряд, і він особисто наполягав на кандидатурі Шмигаля, отже, – несе за нього цілковиту політичну відповідальність.

І якби ми не зверталися сьогодні до того ж уряду, який сам себе не відставить, то мали би зараз ставити чітку вимогу: відправити цей уряд у відставку. Думаю, ми до цього неминуче прийдемо - через його провальну не лише тарифну, а й бюджетну, соціальну політику, недолугість у боротьбі з пандемією коронавірусу та фактичне знищення малого і середнього бізнесу.

Олександр ПИРОЖИК,

депутат Волинської обласної ради (фракція ВО "Свобода")

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Нововолинську відбувся мітинг проти підвищення тарифів, – ВО «Свобода»

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити