image
 |  2 28 Грудня 2019 | 17:49

У справі ексберкутівців змінили прокурорів за рішенням Рябошапки

Київський апеляційний суд повідомив про заміну групу прокурорів у справі ексбійців спецпідрозділу "Беркут", обвинувачених у справі про розстріл на Інститутській в лютому 2014 року, під час розгляду зміни запобіжного заходу.

Про це пише Hromadske.

"Я вперше в житті бачу, що на засідання приходять прокурори, які жодного дня не були в цій справі. Вони не обізнані з цією справою. Ми впевнені те, що тут зараз відбувається – робиться виключно для обміну", - прокоментував адвокат родини Героїв Небесної сотні Євгенії Закревської.

Постанову про заміну прокурорів до суду направив генпрокурор Руслан Рябошапка.

Йдеться про Олексія Донського, Ігоря Земскова, Яніса Сімонова та Дениса Іванова.

Суд дозволив брати участь у засіданні двом групам прокурорів.

Через технічну помилку прокурорів змінили тільки у справі щодо скарги колишніх "беркутівців" про зміну запобіжного заходу Зінченка та Аброськіна, але потім до справи додали скарги Янішевського, Маринченка та Тамтури.

Таким чином суд дозволив залишитися старим прокурорам і долучитися новим до справи Янішевського, Маринченка та Тамтури.

Закревська подала заяву про відвід нової групи прокурорів – Куцого, Суботіна, Шеваленка.

Колишні беркутівці виступили проти відводу.

Що було раніше: ЗМІ повідомляли, що українська сторона планує в межах обміну полонених передати бойовикам ОРДЛО колишніх беркутівців, обвинувачених у розстрілі людей на Інститутській 20 лютого 2014 року.

Однак згодом адвокат Валентин Рибін заявив, що Україна, незважаючи на досягнуті 23 грудня домовленості, виключила ексберкутівців зі списків на обмін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Головою ДБР Зеленський призначив свою людину, що з тріском провалила кваліфікаційний тест

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити