image
 |  0 6 Липня 2018 | 17:40

У справі про договірні матчі, де фігурує ФК «Волинь», уже оголосили 11 підозр

Керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури перший віце-президент ФФУ Назар Холодницький зазначає, що в справі про футбольну корупцію вже є 11 підозрюваних.
Про це він розповів в ефірі у коментарі Футбол News.
"Більше 100 негласних слідчо-розшукових дій, більше 70 обшуків.. Друга хвиля була буквально тиждень тому. Оголошено уже 11 підозр серед них – п’ятеро професійних футболістів, четверо топ-менеджерів футбольних клубів, двоє тренерів", – розповів Холодницький.

Імена глава САП не озвучив, наголосивши, що це можна буде зробити після того, як провадження передадуть до суду:
"Прізвища можна озвучувати, коли вже складений обвинувальний акт. Тобто що швидше справа піде до суду, то швидше можна буде почути прізвище".
"Сподіваюся, що ближче до кінця літа… до вересня ми побачимо перші провадження в судах. Це не ті провадження, які повинні розглядатися роками або багато місяців. Два-три місяці достатньо з тієї доказовою базою, яку ми побачили", – вважає Холодницький.

На його думку, футболістам, які брали участь у договірних матчах, можна надати другий шанс, що ж до тренерів, арбітрів та власники клубів, то тут віце-президент ФФУ невблаганний:
"Люди які свідомо займалися корупцією, не повинні бути причетні до футболу".

22 травня 2018 року в Міністерстві внутрішніх справ заявили, що до організації договірних футбольних матчів були залучені 35 футбольних клубів.
За даними правоохоронців, "футбольний бізнес" приносив організаторам замовних матчів шалені прибутки, у грі на тоталізаторі зловмисники заробляли до 5 мільйонів доларів США на рік.
У справі про організацію договірних матчів фігурує близько 50 осіб.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російський опозиціонер заявив, що перемогу в матчі з Іспанією Росія купила
При цьому поліція вважає, що влаштування договірних матчів – це не та категорія злочину, щоб на цьому етапі слідства брати під варту підозрюваних.
Читайте також: Гра на мільйони. Що відомо про справу договірних матчів в українському футболі
Холодницького обрали одним із трьох перших віце-президентів Федерації футболу України в червні 2017 року на конгресі ФФУ.
Керівник САП пояснював, що цією громадською діяльністю у ФФУ він буде займатись лише в позаробочий час і безоплатно.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Голкіпера «Карпат» вигнали з клубу через підтримку збірної країни-агресора

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити