image
 |  4 2 Січня 2020 | 23:29

У «Старому місті» Луцька натрапили на кераміку XVI-XVIII століть (ФОТО)

Біля будинку на Данила Галицького, 22 намагалися прокласти каналізацію без археологічного нагляду.

Про це у фейсбуці повідомив начальник відділу охорони культурної спадщини департаменту культури Луцької міської ради Олександр Котис.

Викопали яму 0,5х4 метри, у ній - цікавий шар з цеглою та керамікою XVI-XVIII століть. Див. фото нижче. Наразі роботи зупинені, складений акт, представник заповідника пояснив виконавцю робіт вимоги законодавства.

Читайте також: Святу тут не місце: які частини Луцька оминула святкова атмосфера?

«Ще не вивітрився присмак мандаринів, а в старому місті вже копали ковшем. Біля будинку на Данила Галицького, 22 намагалися прокласти каналізацію без археологічного нагляду. Хоча у заздалегідь отриманому ордері з погодженнями було вказано, що роботи мусять проводитися з дотриманням законодавства. Викопали яму 0,5х4 метри, у ній - цікавий шар з цеглою та керамікою XVI-XVIII століть. Див. фото нижче. Наразі роботи зупинені, складений акт, представник заповідника пояснив виконавцю робіт вимоги законодавства. Відділ охорони ОДА про ситуацію поінформований (так передбачає законодавство). Прохання до всіх: давайте більше поважати археологічні шари та закони! Це допоможе встановити трохи більше порядку, а знання історії допоможе розуміти логіку нашого життя. Це МАЄ ЗНАЧЕННЯ», - повідомив Котис.

           

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити