image
 |  202 15 Листопада 2023 | 18:13

У столиці демонтували пам'ятник Пушкіну, а в Іваничах Томашевська досі тримається за радянський танк

У середу, 15 листопада, в Києві демонтували пам'ятник російському поету Олександру Пушкіну. Проте на Волині, очільниця Іванич Лідія Томашевська досі тримається за радянський танк.

Фото та відео демонтажу пам'ятника поділилася в своєму Facebook Ксенія Семенова.

Пам'ятник Пушкіну знаходився в київському парку імені Івана Багряного (колишній парк Пушкіна), неподалік парку Київського політехнічного інституту.

Скульптуру російського поета зняли з постаменту за допомогою крану, завантажили у вантажівку та забрали. Куди саме перемістили пам’ятник – наразі невідомо.

А в невеликому селищі Іваничів, що на Волині, голова Лідія Томашевська досі підтримує радянську символіку. Очевидно, що роки "Партії регіонів", яку так полюбляла Томашевська, даються в знаки. Саме тому Іваничі стають центром "заповідника совка" у Волинській області.

Навіть у період широкомасштабної війни росії на території України голова Іваничівської громади Томашевська активно захищає совєтський танк у центрі селища і виступає проти знесення символу російської окупації.

В час, коли окупаційні війська знищують українські знамена, вбивають мирне населення та тероризують народ, голова сільради Томашевська захищає символіку, яка представляє московський режим.

Слід зазначити, що очільники великих міст беззаперечно і рішуче демонтовують пам'ятники радянського минулого. Відтак, у Харкові 9 листопада демонтували погруддя російського письменника Олександра Пушкіна. Також 9 листопада в Ужгороді на кордоні зі Словаччиною демонтували пам’ятник "радянським визволителям". Таких прикладів безліч, чого не скажеш про Іваничі, де голова Лідія Томашевська продовжує бездумно захищати совєтські монументи в публічному просторі.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити