image
 |  2 3 Жовтня 2023 | 11:52

У центрі Луцька підприємці підкидають сміття у чужі контейнери (ФОТО)

2 жовтня 2023 року інспекторами департаменту муніципальної варти було здійснено перевірку усіх суб’єктів господарювання, що здійснюють свою діяльність на проспекті Волі у місті Луцьку щодо дотримання ними п.п. 3.1.2 та 3.1.5 Правил благоустрою міста Луцька, а саме: наявності укладеного договору на вивезення твердих побутових відходів згідно з вимогами чинного законодавства та наявності чітко визначеного місця для видалення і тимчасового розміщення відходів, контейнерів (ємкостей) для відходів.

Про це інформує Департамент Муніципальної Варти Луцької міської ради.

Як виявилося, більшість із них мають укладені договори та власні контейнери. Проте було виявлено декілька суб‘єктів, які функціонують без укладеного договору і, відповідно, здійснюють несанкціоноване підкидання сміття у невстановлених місцях або до контейнерів багатоквартирних житлових будинків, внаслідок чого відбувається їх переповнення. Загалом було видано 22 приписи.

Згідно виданих приписів, відповідальні особи повинні здійснити укладання договору та мати чітко визначене місце для тимчасового зберігання відходів (придбати контейнер чи отримати довідку-дислокацію на викидання сміття в наявні поруч контейнери).

Усіх суб’єктів господарювання, які не виконають умови приписів, буде притягнуто до адміністративної відповідальності згідно зі статтею 152 КУпАП з накладенням штрафу на посадових осіб у розмірі від 850 до 1700 грн.

Робота департаменту муніципальної варти в даному напрямку буде продовжена, тому наполегливо просимо усіх суб’єктів господарювання на території нашої громади не чекати приписів від інспектора, а самостійно звернутися до ЛСКАП «Луцькспецкомунтранс» для отримання консультації та укладання договорів на вивезення твердих побутових відходів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Луцьку працює магазин з російськомовною вивіскою

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити