image
 |  2 23 Квітня 2021 | 19:04

У центрі Луцька суд хоче оренду за 1 гривню

Управління Державної судової адміністрації просить зменшити розмір орендної плати за комунальне приміщення, де розташований Луцький міськрайонний суд, бо мають значне недофінансування.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії міської ради з питань комунального майна та приватизації 23 квітня, - пишуть Волинські новини.

Йдеться про приміщення, площею 836 квадратних метрів, за адресою вулиця Лесі Українки, 24. Термін дії договору оренди – до 31 січня 2024 року. Щомісячна плата становить 19 тисяч гривень. Судова адміністрація просить на час дії договору зменшити орендну плату до однієї гривні на рік.

Керівниця Територіального управління державної судової адміністрації у Волинській області Наталія Коцирій запевняла: вони сумлінні орендарі, майно міської ради зберігають в належний спосіб, за потреби – ремонтують.

Вона зазначила, що відповідно до державних норм на одного суддю має бути 250 квадратних метрів. Тож частину суддів вдалося перевести в новозбудоване приміщення на вулиці Конякіна. В приміщенні на вулиці Лесі Українки залишили суддів, які розглядають цивільні справи. Наступна черга будівництва нового приміщення зупинилася через недостатнє фінансування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лучанка хоче отримати 6 соток землі під будівництво поблизу Центрального парку (ФОТО)

Більш того, переконує Наталія Коцирій, судова гілка суттєво недофінансовується й на нагальні потреби. Цього року, нарікає, навіть на заробітну плату передбачили недостатньо грошей: держбюджет забезпечив суддів на 88%. Тож вони просять зменшити орендну плату.

Натомість голова комісії Михайло Щур (фракція ВО "Свобода") зауважив: держава часто не йде на поступки місцевим радам в подібних питаннях і громада мусить виконувати вимоги держави. А у 2019-2020 роках від оренди цього приміщення міський бюджет отримав 350 тисяч гривень.

«Ми відстоюємо майнові інтереси нашої громади. Ми розуміємо ваше недофінансування, але в нас теж є чимало видатків», – резюмував він і додав: незалежно від голосування членів комісії, остаточне рішення за сесією.

Урешті члени комісії проєкт рішення не підтримали.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити