image
 |  0 11 Грудня 2019 | 13:47

У центрі Луцька виявили «справжнісіньке гніздо розпусти» (ФОТО)

Наприкінці луцької вул. Богдана Хмельницького, буквально за кілька десятків кроків від площі Братський міст, понад 20 років знаходиться занедбана територія, котру успішно освоїли особи без постійного місця проживання, безробітні, наркомани та малолітні випивохи. А ще тут загинуло під час незаконних будівельних робіт 2 молодих чоловіки…

Про це пише Волинська газета.

Колись тут були корпуси швейної фабрики. А як підприємство в процесі «прихватизації» наказало довго жити, територіюзагородили. Корпуси фактично всіх будівель усередині було розібрано, а цеглу та бетонні плити перекриття – вивезено на нові споруди. Потім невідомі власники взялися за демонтаж масивного цегляного паркану. Але оскільки найняли для цього непідготовлених людей, а за технікою безпеки ніхто не дивився, то результат виявився трагічним і закономірним: двоє офіційно не працевлаштованих чорноробів загинули під завалами…

У кращих традиціях попередніх часів, розслідування завершилося нічим. Тобто, небіжчиків похоронили, а винних до відповідальності не притягнули. Подейкують, лише тому, що цю територію прикупив один із прокурорів, що в поті чола захищав законність в сусідній області. Чи зберіг він посаду внаслідок люстрації, також невідомо, але після трагедії земельну ділянку обнесли вже тимчасовим металевим парканом. І – законсервували.

Що нині?

Проникнути всередину колишніх апартаментів швейної фабрики, які позаростали чортополохом, елементарно. Власне, про це свідчать не лише фрагменти демонтованої загорожі, але й добре натоптані стежки. З усіх споруд залишилася лише одна: вочевидь, в одноповерховому приміщенні колись знаходився диспетчер, який перевіряв вміст вантажівок, що в’їжджали на територію підприємства або залишали її.

Зараз тут – неофіційна резиденція різноманітних антисоціальних елементів. А ще – одне з улюблених місць студентів та учнів навчальних закладів, розташованих у центрі міста, де вони полюбляють прогулювати заняття. Величезна кількість сміття – не найбільша біда, бо сотні порожніх пляшок від алкогольних напоїв свідчать, що тут регулярно п’ють. Можливо, ще чимось займаються, так би мовити, не шукають хостелу чи готелю на короткострокові інтимні побачення…

Читайте також: У Луцьку на небезпечному перехресті спіймали злісного порушника ПДР (ВІДЕО)

Відтак, маємо в центрі м. Луцька по вул. Болгдана Хмельницького справжнісіньке гніздо розпусти. Мало того, воно перетворилося на територію аморальності, бо написи, які зафіксовані на стінах колишньої диспетчерської, свідчать, що публіка охоче порушує законодавство з декомунізації, розписуючи стіни нацистськими та більшовицькими символами.

Місцева влада, врешті-решт, повинна перевірити, кому належить ця земельна ділянка. Якщо вона передана юридичній та фізичній особі на правах оренди, то є всі достатні підстави для розірвання такої угоди та подальшого легального використання території для якогось об’єкту, потрібного лучанам та гостям міста.

Якщо ж земля в чиїйсь приватній власності, то ця обставина лише полегшує дії влади: господар повинен дбати про неї належним чином, а ні – то піддаватися передбаченому чинному законодавству адміністративному (як мінімум) покаранню.

В іншому випадку – до біди недалеко.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити