image
 |  0 28 Вересня 2020 | 22:47

У Вірменії повідомили про «широкомасштабний наступ» Азербайджану в Карабасі: є жеpтви

Увечері в понеділок, 28 вересня, вірменське Міноборони заявило, що азербайджанські війська здійснили спробу «широкомасштабного наступу» в «республіці Нагірний Карабах».

Про це повідомляє «OBOZREVATEL».

Військові операції проводилися на півночі Карабаху та на півдні, біля іранського кордону, але війська невизнаного Карабаху «припинили їх». Про це у Facebook написав представник Міноборони Вірменії Арцрун Ованнісян.

«Широкомасштабна наступальна операція ведеться на долині річки Аракс і ділянці Матагіс-Талиш. «Армія оборони» [Карабаху] успішно відбиває всі атаки, завдаючи противнику втрат у живій силі та техніці», – написав Ованнісян.

Він додав, що війська знищили 22 танки Азербайджану, десять одиниць іншої бронетехніки, понад 370 військовослужбовців. Поранено близько 35 солдатів.

Водночас «прессекретар президента НКР» заявив, що Карабах збив літак ВПС Азербайджану.

Додамо, що після загострення конфлікту у Вірменії ввели обмеження на виїзд чоловіків від 18 до 55 років. Вони зможуть покинути країну тільки з дозволу військкомату.

В Азербайджані повідомили про загибель унаслідок конфлікту вже третього мирного жителя. Він помер від осколків, які впали біля адміністративної будівлі районного суду на проспекті Гейдара Алієва в Тертері, йдеться на сайті правоохоронців.

Повну підтримку Азербайджану в конфлікті висловили Пакистан і Афганістан.

Президент Азербайджану Ільхам Алієв наголосив, що конфлікт має бути врегульовано на основі резолюцій Радбезу ООН.

28 вересня Президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган на симпозіумі з морського права та ситуації в східному Середземномор’ю розкритикував діяльність Мінської групи ОБСЄ з врегулювання нагірно-карабаського конфлікту, вказавши, що після стількох років бездіяльності, США, РФ та Франція намагаються повчати сторони конфлікту, передає кореспондент «Укрінформу» в Туреччині.

«Негайна відмова Вірменії від окупованих азербайджанських територій, поверне мир і спокій у регіон. США, Росія та Франція не розв'язували цю проблему близько 30 років. Вони фактично зробили все можливе, щоб не розв'язувати цю проблему», - сказав Ердоган.

Президент Туреччини також відреагував на закиди щодо наявності турецьких військових зоні конфлікту.

«Це питання (про перебування турецьких військових та ОВТ - ред.) сьогодні ставлять ті, хто відправив тисячі вантажівок зі зброєю у північну частину Сирії, хто розділив її на сектори, створив там військові бази. Про це говорять ті, кого підтримують сили міжнародної коаліції в Сирії… Лиш подивіться на цю логіку. Ніби президент Ільхам Алієв зобов'язаний звітувати перед ними. Він робив це протягом 30 років», - сказав Ердоган.

Президент Туреччини додав, що при цьому ніхто не вимагає від Вірменії звітувати про її впив у регіоні, атаки, в результаті яких більше мільйона азербайджанців стали біженцями та переселенцями.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Росії заявили про 20 тисяч добровольців для війни в Нагірному Карабасі

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити