image
 |  0 8 Лютого 2019 | 13:43

У Волиньраді розпочали відбір документів на отримання статусу бійців-добровольців

У Волинській обласній раді розпочали відбір документів претендентів на отримання статусу воїнів-добровольців АТО/ООС. Прийом документів здійснює Департамент соціального розвитку Волинської ОДА.

Про це йшлося під час організаційного засідання відповідної комісії 8 лютого 2019 року, яка пройшла під головуванням першого заступника голови Волинської обласної ради, свободівця, Олександра Пирожика.

Згідно з Положенням, засідання комісії з визнання стутусу бійців-добровольців АТО/ООС відбуватимуться в закритому режимі, оскільки йдеться про роботу з персональними даними бійців-добровольців. Однак на пропозицію Олександра Пирожика організаційне засідання відбувалось у відкритому режимі. На ньому зокрема обговорили питання про початок роботи, особливості та специфіку відбору претендентів на отримання статусу бійців добровольців, а також порядок проведення відбору.

Олександр Пирожик подякував депутатам із постійної комісії з питань депутатської діяльності, місцевого самоврядування, захисту прав людини, законності, боротьби із злочинністю та корупцією, яка провела грунтовну роботу, аби ради прийняла відповідне рішення та, провівши низку консультацій, сформувала персональний склад комісії. Перший заступник голови облради також відмітив, що активно включився в робту структутий підрозділ виконавчої влади області та висловив сподівання на плідну конструктивну співпрацю з департаментом соцзахисту ОДА.

"Волинь - край, де народилася УПА. Тому нам неохідно належно віддячити нашим добровольцям, які пішли захищати Україну одними із перших. Ми довго йшли до цього рішення, але важливо, щоб воно ефективно працювало. Визнання статусу заради статусу без відповідних соціальних гарантій - це рішення "для галочки". Ми будемо працювати на результат", - зауважив Олександр Пирожик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розпочинає роботу комісія Волиньради з визнання бійців-добровольців війни з Московією

"Не визнати воїнів-добровольців - це гріх, тому дуже добре, що наша комісія вже створена і працює", - відзначила Людмила Тимощук.

Директор департаменту Оксана Гобод каже, що вже подано 6 заяв від добровольців. Їхні документи опрацьовуються. Вона розповіла, що наразі в департаменті вирішується питання з друкуванням посвідчень. Посадовець каже, що готова пожертвувати на відповідні видатки свою власну премію.

Аналізуючи зміст цих посвідчень, комісія рекомендувала, аби обкладинки посвідчень, які отримуватимуть воїни-добровольці, були синього кольору - ідентичні тим, які отримують учасники бойових дій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Обслуговування російською порушує права українських споживачів, - Олександр Пирожик

Нагадуємо, рішення "Про визнання статусу бійців-добровольців, які брали участь у захисті територіальної цілісності та державного суверенітету в російсько-українській війні" обласна рада прийняла на на 22 сесії 20 грудня. Цим документом затверджено ПОРЯДОК визнання бійців-добровольців АТО/ООС. Саме в ПОРЯДКУ вказано перелік документів, які повинні надавати добровольці:

- довідку керівника добровольчого формування про особу-заявника, що входив чи входить до складу добровольчого формування, із зазначенням терміну перебування в зоні АТО/ООС;

- письмові свідчення не менше двох свідків із числа осіб, які разом з такою особою брали участь в АТО/ООС та отримали статус учасника бойових дій, або інваліда війни, учасника війни, відповідно до Закону України «Про статус ветерана війни, гарантії їх соціального захисту», що підтверджують участь в АТО/ООС особи-заявника;

- інші матеріали, які засвідчують безпосередню участь у бойових діях у російсько-українській війні (фото-, відеофіксація) (за наявності);

- висновок/характеристику громадської організації (за наявності);

- документи, що підтверджують факт отримання поранення чи контузії під час участі в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення в районах бойових дій у складі добровольчих формувань (у разі необхідності);

- копію паспорту;

- копію довідки про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків;

- дві фотокартки розміром 3 см х 4 см;

- заяву встановленого зразка.

Ці документи потрібно буде приносити в каб. 516 Департаменту соціального захисту ОДА (контактна особа - Наталія Семенюк).

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити