image
 |  785 19 Лютого 2024 | 14:48

У волинських лісах порахували диких звірів

У мисливських угіддях філій Поліського лісового офісу ДП "Ліси України" завершили щорічний зимовий облік тварин.

Про це інформують на сторінці Поліський лісовий офіс.

Цього року, як і минулого, «перепис» звірів проводили з дотриманням усіх вимог воєнного часу та чинного законодавства – методами спостережень і встановлення фотопасток у місцях підгодівлі, зимових скупчень тварин, також – методами шумового прогону.

У результаті порахували:

З копитних: 400 оленів благородних та 314 оленів плямистих, 3647 козуль, 1233 кабани; 229 лосів;

Хутрові: 5853 зайців-русаків, 2255 білок, 511 лисиць, 16 вовків, 203 єнотовидних собаки, 120 норок американських, 366 куниць кам’яних та 838 куниць лісових.

З птахів – 3615 фазанів та 2079 сірих куріпок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Біля Луцька священник московського патріархату взявся незаконно будувати храм

Чому результати обліку дуже важливі для ведення мисливського господарства?

Таким чином визначають видовий склад, встановлюють місця перебування тварин, їх міграції, територіальне розміщення, чисельність у різних угіддях тощо. Відтак, оцінюється та планується діяльність, визначається динаміка чисельності тварин – останніми роками вона є позитивною. Обліки також – головний критерій визначення лімітів добування мисливських тварин на наступний сезон.

Довідково: мисливські угіддя філій Поліського лісового офісу займають площу майже 359 тис. га. Це – менше 12% від загальної території мисливських угідь Волині та Рівненщини, решта яких віддані в розпорядження іншим користувачам.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити