image
 |  16 11 Квітня 2023 | 18:43

У Волинській богословській академії завершили відправу Невсипущого Псалтиря

У Волинській православній богословській академії закінчили Невсипущий Псалтир, який читали протягом Великого посту.

Про це повідомив сайт Vpba.org, - пише ВолиньUA.

В академічному храмі Всіх волинських святих ректор протоієрей Володимир Вакін очолив подячний молебень та панахиду, на яких востаннє згадувалися імена за здоров’я та за упокій, котрі було подано для молитовного спомину під час Чотиридесятниці.

На цьогорічній молитві вознесли особливі прохання до Господа Бога за усіх воїнів, що захищають українську землю, за наближення перемоги над ворогом.

Ректор подякував усім, хто долучився до читання Невсипущого Псалтиря, за їхні зусилля і ревність.

У ВПБА вперше запровадили читання Невсипущого Псалтиря з поминанням імен за здоров’я і за упокій у березні 2013 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Депутати Луцької райради вимагають заборонити діяльність московського патріархату на території району

Згідно з переказами, засновником читання Неусипного Псалтиря вважається преподобний Олександр Константинопольський (IV–V ст.), настоятель обителі «невсипущих» неподалік річки Євфрат (Західна Азія). Святий ігумен Олександр захотів установити в новій обителі безперервне славослів’я Господу. Три роки молився праведник, щоб Бог відкрив йому Свою волю. Отримавши одкровення, він упровадив у монастирі такий порядок: усіх ченців було розділено на 24 молитовні варти; змінюючись щогодини, день і ніч вони співали на два лики псалми Давидові, перериваючись лише на час звершення богослужіння.

У багатьох місцях є благочестивий звичай читання Псалтиря поєднувати з подаванням милостині. Такий вид безперервної молитви за живих і померлих привертає Божу благодать.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити