image
 |  2 5 Травня 2020 | 19:32

У Волинській, Київській та Львівських областях – обшуки із затриманням групи Інтернет-шахраїв (ФОТО)

Сьогодні, 5 травня, у Львові на вулиці Бориса Тена в рамках кримінального провадження відбулось затримання підозрюваних у шахрайстві. Масштаб злочину охоплює декілька областей України, у тому числі – Волинську область.

Про це повідомляє голова ГО “Варта 1” Ігор Зінкевич, – інформує "Варта 1. Львів".

“7 мешканців Львова, вирішили «заробити» на довірливих громадянах. Понад 200 людей, замовило на їх сайті продукцію Apple (телефони, комплектуючі), перерахували кошти, і отримали, або нічого, або найдешевшу підробку бренду. Наразі говоримо про близько 600 тисяч гривень збитків. Хоча ошуканих набагато більше, такі є в кожному куточці країни. Сподіваюсь, вони, після публікації новини, поінформують про шахрайство щодо них і отримають статус потерпілих у провадженні, у тому числі, з метою заявлення позовів про відшкодування збитків”, – йдеться у повідомленні. 

Також просять усіх, поширити назву сайтів, які наразі блокуються, але використовувалися упродовж 2019-2020 років для шахрайських схем: 

i-park.com.ua/, i-center.com.ua/, iphone-room.com.ua/, apple-shop.org.ua/, myapple-box.com.ua/, http://www.ilook.com.ua, http://icloud.org.ua та http://air-store.com.ua 

Це робиться для того, щоб мати можливість інкримінувати злочинній групі усі епізоди шахрайства.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Служба автомобільних доріг Волині порушила публічні закупівлі: розбирається прокуратура

Наразі триває проведення 17 обшуків у Київській, Волинській та Львівських областях у місцях злочинної діяльності групи. 

Прокурори підписали підозри та клопотання про обрання мір запобіжних заходів.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити