image
 |  2 19 Червня 2021 | 16:29

Москвитів косить COVID: у столиці РФ – новий антирекорд, за 5 днів захворюваність зросла на 54%

У Москві за добу виявили новий максимум випадків коронавірусу – 9 120, а за 5 днів захворюваність у столиці РФ зросла на 54,4%.

Про це повідомляє оперативний штаб, віцепрем'єр РФ Тетяна Голікова, Інтерфакс.

Всього в Росії за добу виявлено 17 906 випадків зараження коронавірусом – максимальний показник з початку лютого. Померли за добу 466 осіб, одужали 4,86 ​​млн осіб.

Як повідомила віцепрем'єр РФ Тетяна Голікова, приріст захворюваності в Росії цього тижня склав більше 34%.

"Приріст захворюваності за останні п'ять днів цього тижня в порівнянні з п'ятьма днями минулого тижня склав 34,4%. По Москві ці показники вищі. В цьому ж інтервалі це 54,4%", - йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: COVID-19 на Волині: 32 нові випадки, 33 особи одужали, 1 смерть

"В останні дві доби ми фіксуємо підйом смертності на 14%. Якщо до цього ми весь період, починаючи з грудня минулого року, фіксували зниження показників смертності аж до останніх днів, в останні два дні, на жаль, це зростання фатальних наслідків", - констатує Голікова.

Голікова наголосила, що є три чинники, які впливають на рівень захворюваності: своєчасне тестування громадян, які захворіли на коронавірусну інфекцію, дотримання обмежувальних заходів і вакцинація.

"Другий момент, який став причиною, про який теж не можна не сказати, що в цілому в світі і у нас відбувається мутація штамів нової коронавірусної інфекції", - сказала вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Проти Шарія розслідують провадження про відмивання доходів і махінації, – нардеп

Що передувало: Попередній антирекорд за кількістю нових хворих у Москві був зареєстрований за попередню добу - 17 червня, тоді виявили 9 056 випадків.

Передісторія від "УП":

З початку червня в Росії зростає добова кількість нових заражень COVID-19.

Із 12 до 20 червня у столиці РФ Москві знову ввели карантин через найвищі з грудня 2020 року епідемічні показники.

13 червня в Росії заявили про наявність нових, оригінальних мутацій коронавірусу.

Українські прикордонники не пропускають росіян, щеплених препаратом "Супутник V", оскільки він не зареєстрований ВООЗ як вакцина проти коронавірусу.

Українські вчені припускали, що нова хвиля COVID-19 може прийти в Україну з Росії через східні території, початися раніше осені та через штам коронавірусу "Дельта" бути потужнішою за попередню хвилю, пік якої припав на початок квітня 2021 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В ООН спрогнозували, що може стати наступною пандемією

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити