image
 |  0 14 Листопада 2019 | 19:53

У Волинській лікарні презентували надсучасне обладнання для кардіохворих (ФОТО)

У Волинській обласній клінічній лікарні презентували надсучасне обладнання для хворих з хворобами систем кровообігу.

Про це інформує власкор "ВолиньUA".

У другій фазі закупівель субпроєкту "Вдосконалення медичної допомоги хворим з хворобами системи кровообігу" проєкту Світового Банку і МОЗ "Поліпшення охорони здоров'я на службі в людей" для медзакладів вторинного і третинного рівнів придбали техніки та розхідних матеріалів на загальну суму 3,8 млн доларів США.

Серед новинок - апарати ультразвукової діагностики фірми Філіпс вартістю 557 тисяч євро, апарат штучного кровообігу за 349 тисяч євро, кардіореанімаційне обладнання за 521 тисяча євро та інші.

Читайте також: Сусіди скаржаться на самочинну перебудову в одній із луцьких багатоповерхівок (ФОТО)

Також до кінця року Волинській обласній, Луцькій міській, Ковельській центральній лікарні мають надати витратні матеріали для стентування і коронарографії.

"Наш рівень технологічного оснащення сьогодні один з найкращих в Україні. Окремого обладнання немає навіть у Києві. Наш ангіограф дає можливість проводити усі види досліджень. У Волинську обласну лікарню їздять мешканці з інших областей. Для того, аби освоїти роботу на цих сучасних системах, наші медики навчаються за кордоном. 65 спеціалістів пройшли відповідні курси, з них 4 - у США", - відзначив досягнення закладу виконувач обов'язки головного лікаря Волинської обласної лікарні Іван Сидор.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити