image
 |  0 20 Квітня 2021 | 18:36

У волинській лікарні – троє малюків, від яких відмовилися батьки: як вони почуваються?

В обласній дитячій лікарні та перинатальному центрі нині перебуває троє дітей, від яких відмовились батьки. У соціальній мережі оголосили збір речей для малюків.

Суспільне з'ясовувало, за чий кошт та хто має забезпечувати новонароджених, від яких відмовилися батьки, одягом, памперсами та сумішами.

Кореспонденти Суспільного поїхали у медзаклад, аби дізнатися про стан здоров’я малих і чого діти потребують.

Одному із залишених батьками хлопчику – місяць. Він народився в обласному перинатальному центрі. Одразу після народження від нього відмовилась мама, каже завідувачка відділення Тетяна Кощій. З її слів, після пологів вага дитини була 4 кілограми. Малюк – здоровий, його оглянули фахівці медустанови.

Хлопчик забезпечений ліками, засобами особистої гігієни, одягом, каже медсестра Анна Лукаш, яка доглядає за малюком.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Луцьку будуть боротися з стихійною торгівлею з автомобілів на Завокзальному ринку

Хто забезпечує необхідним малюків, від яких у волинській лікарні відмовилися батькиСуспільне Волинь

"Суміші купують мами із сусідніх палат, тому що вони співчувають дитині. Спонсори також допомагають, передають одяг. У нас дівчата в кого був одяг також принесли", – розповідає медсестра.

Ще двоє хлопчиків, від яких відмовились матері, перебувають в обсервації обласної дитячої лікарні. До них журналістів не пустили. Їх стан - стабільний, розповіла завідувачка обсерваційного, інфекційного відділення Лариса Видиборець. Після дообстеження дітей готуватимуть до переведення в Будинок дитини.

За коментарем Суспільне звернулося в обласне управління здоров'я. Зі слів головної спеціалістки Людмили Рожко, медичні установи мають договір з НСЗУ. "Якщо дитина потребує лікування, то воно визначено і прописано НСЗУ «пакет в пологи». Якщо дитина – відмовлена, то такі заклади, які беруть на обстеження, мають можливість забезпечити за бюджетні гроші таких дітей. Зрештою, це їх обов’язок", – каже вона.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити