image
 |  5 27 Вересня 2019 | 18:52

У Волинській обласній лікарні готові робити операції з пересадки серця

Волинська обласна лікарня здатна проводити операції з пересадки серця. Про це під час науково-практичної конференції на тему "Сучасні ендоваскулярні втручання в лікуванні оклюзійно-стенотичних уражень периферійних артерій різного генезу" заявив тимчасово виконуючий обов'язки директора закладу Іван Сидор.  

Медик розповів про досягнення обласної клінічної лікарні та рівень надання медичних послуг.

«Ми робимо різні види оперативних втручань. Пересадка серця насправді не дуже складний вид операції. Але в Україні її неможливо робити через недосконале законодавство. У Білорусі діє закон: якщо людина при житті не написала заяву, що у випадку можливого нещастя вона відмовляється бути донором для інших, її органи можуть використати для трансплантації. В Україні ж зробили навпаки: при житті кожний має написати заяву, що готовий у випадку раптової смерті віддати свої органи іншим людям. Чи багато знайдеться охочих писати таку заяву? Звісно ні. У нас є 31 випадок пересадження нирки, одне серце, три печінки. Наша установа готова до пересадки серця. Але коли це питання буде вирішене на законодавчому рівні - невідомо. Зараз триває реформа. Можливо, закони змінять і це сприятиме трансплантації органів», - відзначив Іван Сидор.

Іван Сидор додав, що обласна лікарня – високоспеціалізована установа. І в ній намагаються використовувати усі досягнення науково-технічного прогресу. Уже найближчим часом у закладі будуть проводити 300 оперативних втручань із застосуванням кола штучного кровообігу, відкриють другу операційну. До Луцька їдуть робити операції на серце з інших областей. Не в останню чергу через меншу вартість операцій завдяки зовнішній підтримці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Волинській обласній лікарні провели операцію-онлайн

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити