image
 |  0 3 Липня 2020 | 12:11

У Волинській області посилили карантин: що це означає?

З сьогоднішнього дня у Волинській області посилили карантин в місцях масового відпочинку людей, зокрема, поблизу водойм.

Таке рішення прийняли 2 липня під час засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, - повідомляє пресслужба Волинської облдержадміністрації

"3 липня в області відбудеться посилення карантину в районах з місцями масового відпочинку людей, зокрема біля водойм. У цьому числі й Шацький район, де окрім цього, з 3 липня забороняються регулярні та нерегулярні пасажирські перевезення автомобільним транспортом у приміському та міжміському внутрішньообласному сполученні", - написали у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До 17 осіб - у 2 кімнатах: у волинській ОТГ показали, як живуть роми (ФОТО)

За словами головної державної санітарної лікарки області Наталі Янко, аналіз епідемічної ситуації показує, що рівень захворюваності на Covid-19 у Волинській області перебуває на стабільно високому рівні.

"Зокрема, упродовж останніх трьох днів щоденно реєструються перевищення по 2 із 4 визначених критеріїв: коефіцієнт виявлення випадків інфікування Covid-19 зростає і становить 21,3 %, 23,1 %, 24,1 % при рекомендованому не більше 11%. Ще один перевищений показник – динаміка випадків інфікування, який щоденно збільшується і становить відповідно 10,4 %, 19,4 % та 24,5 % (при рекомендованому не більше 10%). Середній показник захворюваності по області на Covid-19 за останніх 7 днів становить 47 на 100 тис. населення. Найвищі рівні захворюваності, як і раніше, зафіксовано у Камінь-Каширському – 93,8, Ківерцівському – 77,1 та Ратнівському – 73,3 районах. За останній тиждень найбільший ріст захворюваності відбувається в Шацькому районі і становить 60,3 на 100 тис. населення, та у м. Луцьку – 47,8", - розповіла Янко.

Комісія вирішила, що органи, які контролюють карантин, проводитимуть перевірки закладів, що надають послуги з розміщення, у тому числі баз відпочинку, майданчиків для кемпінгу, хостелів, санаторіїв, пансіонатів, літніх оздоровчих таборів тощо. Окрім цього, Шацькій райдержадміністрації рекомендують прийняти ряд додаткових рішень для протидії поширенню коронавірусу. На ранок 3 липня у Волинській області зафіксували 2571 випадок інфікування коронавірусом, з них 63 – летальні.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити