image
 |  295 18 Квітня 2024 | 15:47

У Волинському екоцентрі провели перший день обласного етапу Всеукраїнського конкурсу (ФОТО)

Упродовж трьох днів на Волині триватиме обласний етап Всеукраїнського конкурсу колективів екологічної просвіти. Участь в офіційному старті змагань взяли перший заступник голови обласної ради Юрій Поліщук (ВО "Свобода") та очільник постійної комісії обласної ради з питань екології, раціонального використання природних ресурсів, депутат облради Юрій Ройко.

Про це повідомляють на сторінці Волиньради, - пише ВолиньUA.

Незмінним ініціатором проведення конкурсу є обласний еколого-натуралістичний центр. Його директорка Валентина Остапчук розповіла, що на Волині - понад 160 учнівських колективів екологічної просвіти. Учасниками обласного етапу стали близько 40 команд, які були визнані найкращими за результатами місцевих конкурсів, що відбулись в територіальних громадах.

«Це не просто конкурс, це школа екологічного та трудового виховання і мотивації. Кожна із команд продемонструє свої авторські виступи, у яких відображено власний досвід і результати практичної природоохоронної роботи, популяризації руху за збереження навколишнього середовища. Наші діти вивчають екологічні проблеми своєї місцевості, аби спільно з наставниками в майбутньому перетворити ці дослідження на плацдарм наукової діяльності», - підкреслила вона.

Валентина Остапчук також зауважила, що минулоріч команда «ТЕРА» гімназії №2 м. Камінь-Каширський отримала Гран Прі Всеукраїнського конкурсу колективів екологічної просвіти.

Перший заступник голови обласної ради Юрій Поліщук висловив вдячність керівництву та працівникам обласного еколого-натуралістичного центру, а також їх партнерам за організацію та проведення конкурсу.

«Я переконаний, що завдяки нашим юннатам, на Україну чекає прекрасне, славне майбутнє. Бо патріотизм і любов до своєї країни починається саме із рідного міста, села, урочища, річки чи лісу. З тих, хто справді любить свою землю, плекає та оберігає її, і виростають справжні патріоти, які сьогодні захищають її ціною власного життя», - наголосив він.

Переможці обласного етапу візьмуть участь у Всеукраїнському турі конкурсу колективів екологічної просвіти.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити