image
 |  4 29 Березня 2021 | 18:55

У Волинському екоцентрі відбудеться фотовиставка первоцвітів (ФОТО)

Як тільки пригріє перше весняне сонечко, у наших лісах з’являються тендітні первоцвіти. Ми мало знаємо про них. Дивно, але ці квіти не бояться раптового снігу, морозу. Вони є немов символом пробудження природи від зимового сну.

Про це пишуть на сторінці Волинського обласного еколого-натуралістичного центру.

Останніми роками кількість первоцвітів на теренах нашої країни значно скоротилася. Рослини, що віщують нам прихід весни, за останні десятиліття опинилися на межі зникнення.

27.03.21 р. на території Граддівського лісництва, керівниками гуртків та вихованцями Волинського обласного еколого-натуралістичного центру Волинської обласної ради була організована акція «Первоцвіти просять захисту». Мета акції – привернути увагу до проблеми охорони та збереження ранньоквітучих рослин, навчити дітей відчувати, розуміти та оберігати цю надзвичайну красу, розвивати почуття відповідального ставлення до природи, формувати у підростаючого покоління екологічну культуру, природоохоронні навички.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Волинський обласний еколого - натуралістичний центр

В рамках акції відбувся фотокросинг, під час якого гуртківці намагались передати всю красу ніжних первоцвітів через об’єктиви своїх гаджетів, застосувавши творчий підхід та винахідливість при створенні фото. На завершення Акції у ВОЕНЦ буде створена виставка із найкращих фоторобіт вихованців.

Нехай перші квіти тішать око, серце і душу всіх, хто після Вас прийде до лісу.

Фото: Ірина Стрільчук.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити