image
 |  4 11 Жовтня 2019 | 12:29

У волинському госпіталі ветеранів війни відбувся концерт волонтерок Влади Чайки та Христини Панасюк (ФОТО)

У Волинському обласному госпіталі ветеранів війни 10 жовтня 2019 року відбувся святковий концерт до Дня захисника України. Арт-волонтер Влада Чайка та автор-виконавець Христина Панасюк зачаровували всіх присутніх своїми голосами.

Про це написала на своїй сторінці в мережі Фейсбук волонтерка Тетяна Шевченко.

"Переповнений зал, бурхливі оплески, вітання, привітання, нагородження", - пише волонтерка з Ківерець.

Захід ініціювали та зорганізували активісти громадської організації "Ківерцівська міська спілка ветеранів АТО "Альфа" (голова – Василь Озоровський) та ГО "Тростянецька спілка ветеранів АТО/ООС "Патріот" (заступник голови – Олександр Пономарьов). До його організації долучилися також представники "Легіону Свободи" з Маневиччини, зокрема місцевий "кіборг" Ростислав Смусь.

Сприяння в організації змістовного ветеранам російсько-української війни та волонтерам надала також Волинська обласна рада. З вітальним словом від імені депутатського корпусу виступив перший заступник голови обласної ради, свободівець Юрій Поліщук.

"З нагоди прийдешнього свята хочу подякувати усім вам за те, що ціною власного життя та здоров'я зупинили агресора і сьогодні більша частина України може вільно розвиватись і жити під мирним небом", – наголосив у своєму вітальному слові Юрій Поліщук.

Посадовець вручив почесні грамоти та подяки медикам за якісне надання спеціалізованої реабілітаційної допомоги учасникам АТО та ветеранам, які лікуються у госпіталі. Подякував також юним талановитим співачкам, які є водночас волонтерками, – Владі Чайці та Христині Панасюк. Дівчата того дня дарували свій талант пацієнтам госпіталю, а вже увечері вирушили на Схід, аби виступити перед бійцями на передовій.

За інформацією т.в.о. директора КП "Волинський обласний госпіталь ветеранів війни" обласної ради Тетяни Масікової, на стаціонарному лікуванні у госпіталі нині перебувають понад дві сотні пацієнтів, третина з них - учасники АТО. Психологічна реабілітація бійців, які сьогодні відновлюють втрачене здоров'я тут, є одним із першочергових завдань для тутешнього медичного персоналу.

"Концерти в нашому закладі відбуваються нерідко, адже дуже багато уваги ми приділяємо саме арттерапії. Цю традицію в нас започатковано з 2014 року, відтоді для наших хлопців неодноразово виступали із концертами як українські, так і зарубіжні співаки, виступали актори облмуздрамтеатру та Палацу культури",- розповіла Тетяна Масікова.

Також перед початком концерту до усіх присутніх із вітальним словом та молитвою звернувся військовий капелан Олександр Вронський, адже духовна підтримка для пацієнтів госпіталю є теж дуже важливою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Волинські політв’язні і репресовані на урочисту академію запросили студентів (ФОТО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити