image
 |  5 30 Листопада 2018 | 08:43

У Волинському коледжі культури і мистецтв відкрили нові класи для занять керамікою (ФОТО)

У Волинському коледжі культури і мистецтв імені Ігоря Стравінського відкрили нові приміщення для занять керамікою.

Як інформує «ВолиньUA», проект вдалося зреалізувати завдяки системній підтримці фракції ВО «Свобода» у Волинській обласній раді та за персональної опіки першого заступника голови Волинської обласної ради, свободівця Олександра Пирожика.

За словами директора навчального закладу Василя Панасюка, раніше у цих приміщеннях знаходилась котельня. Пізніше побудували нову котельню, і вийшло, що приміщення старої пустувало, – інформує "Перший".

У класах, де раніше було приміщення старої котельні, зробили новий ремонт, а також встановили необхідне для занять обладнання.

«Ми вирішили зробити демонтаж котельні, звільнити ці кімнати, щоб зробити тут класи кераміки та лозоплетіння. А у старих класах, де проводили заняття кераміки, зробити додаткові кімнати для проживання студентів, оскільки вони знаходились у студентському гуртожитку», – розповів він. 

Загалом ремонт у старому приміщенні котельні тривав три роки. За цей період на ремонтні роботи витратили майже мільйон гривень із обласного бюджету, - розповів перший заступник голови обласної ради Олександр Пирожик. Із його слів, проект вдалося зреалізувати завдяки системній підтримці фракції ВО «Свобода» в обласній раді.

«Насправді дуже проблемно з фінансуванням, але цей проект, започаткований три роки тому, став переможцем обласного конкурсу фонду регіонального розвитку. Ми тоді змогли профінансували його на майже півмільйона гривень, хоча для його завершення не вистачало ще близько 250 тисяч гривень. Але все-таки за моїм особистим наполяганням, дякуючи фракції ВО «Свобода» та всім депутатам ради, які зрештою цю добру справу підтримали, у цьому бюджетному році ми віднайшли в обласному бюджеті кошти, яких не вистачало, аби здати ці класи кераміки», – розповів він.

Наразі у класах займаються дві групи. У одній – шестеро студентів, у іншій – дев’ять. Специфіка занять із кераміки така, що студентам потрібно багато місця, аби була можливість відходити та збоку оцінювати свою роботу у процесі створення.

«Тепер це набагато кращі класи у порівнянні з тими, який були. Там був ну дуже маленький клас, і було доволі прохолодно. А тут набагато краще. Тут стільки місця, щоб працювати, ну, і тепліше набагато. Працювати набагато комфортніше», – розповів студент Іван.

Власне, як з’ясували журналісти «ВолиньUA», у підвальному приміщенні колишньої котельні залишається ще частина вільних приміщень, у яких доцільно було би розмістити навчальні класи для занять із лозоплетіння. Віднайти кошти для того, аби теж довести їх до ладу – у планах дирекції коледжу на наступний рік-два.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити