image
 |  4 21 Травня 2019 | 19:18

В урочищі «Прощаниця» освятили пам’ятний знак новітнім героям (ФОТО)

В урочищі «Прощаниця» Іваничівського району Волині 21 травня 2019 року освятили пам’ятний знак новітнім українським Героям та відкрили вже традиційне таборування молодих козаків, що відбувається в лісовому урочищі поблизу сіл Милятин і Завидів ось уже 23-й рік.

Як інформує «ВолиньUА», особливістю цьогорічного заходу стало відкриття на «Прощаниці» ще одного пам’ятного знаку – новітнім Героям, полеглим в російсько-українській війні. Чин освячення пам’ятного знаку здійснили священики Іваничівського благочиння Православної церкви України на чолі з митрофорним протоієреєм, настоятелем Свято-Покровського храму селища Іваничі Андрієм Мельничуком.

Окрім священиків та представників місцевих громад, у заході вже традиційно взяли участь активісти Волинської «Свободи», зокрема заступник голови Волинської «Свободи», перший заступник голови Волинської обласної ради Олександр Пирожик, голова Іваничівської районної ради Андрій Бадзюнь, депутати Луцької міської ради від ВО «Свобода» Віктор Ящук та Микола Романюк.

У своєму виступі на пам’ятному віче один із організаторів заходів, голова Іваничівської районної ради, свободівець Андрій Бадзюнь поіменно згадав новітніх українських Героїв, мешканців Іваничівщини, які віддали свої життя під час Революції гідності та з початку російської агресії проти України. За особистий внесок у відродження урочища та високого патріотичного духу Прощаниці він відзначив подяками районної ради старосту села Завидів Славяна Кулая та місцевого священика, отця Володимира Лапінського.

Андрій Бадзюнь і Олександр Пирожик також подякували місцевим громадам, викладачам та школярам, які свято шанують пам'ять про Героїв Прощаниці і щороку проводять тут патріотичні таборування. Адже Прощаниця – один із енергетичних стовпів українського духу, які дають усвідомлення тлінності та неминучості земного шляху, але й віру в те, що не буває більшої жертовності та всепрощення, ніж загинути за друзів своїх, свої родини і свою землю. Дух «Прощаниці» – це той величний духовний поклик, що викристалізувався і закарбований для поколінь прийдешніх у Декалозі українського націоналіста: «Я – Дух одвічної стихії, що зберіг Тебе від татарської потопи й поставив на грані двох світів творити нове життя. Здобудеш Українську Державу, або загинеш у боротьбі за Неї».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Націоналісти Волині та Рівненщини спільно вшанували Героїв Колківської республіки (ФОТО)

По завершенні урочистостей в урочищі «Прощаниця» свободівці відвідали могилу новітнього Героя України Михайла Грицюка, мешканця села Милятин, поклали квіти до його могили. 5 років тому, 22 травня 2014 року, Михайло Грицюк загинув у кривавій сутичці з ворогом неподалік містечка Волноваха Донецької області.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити