image
 |  0 3 Листопада 2021 | 16:12

У волинському місті з’явився кабінет мікрохірургії ока

У «Володимир-Волинському ТМО» з’явилися два сучасні кабінети: кабінет УЗД судин та інтервенційних процедур під ультразвуковим контролем, а також кабінет мікрохірургії ока.

Про це інформує КП "Володимир-Волинське ТМО".

 Оглянув осучаснення лікарні міський голова Володимир-Волинської міської громади Ігор Пальонка спільно із генеральною директоркою медичного закладу Тетяною Ващук.

Керівниця лікарні Тетяна Ващук розповіла, що кабінет УЗД судин та інтервенційних процедур під ультразвуковим контролем обладнаний новим УЗД-апаратом європейського зразка. У кабінеті також є операційний стіл з електропідводом, що допомагає повернути тіло пацієнта пультом керування у зручне для лікаря положення без докладання фізичних зусиль. Тут будуть проводити малоінвазивні оперативні втручання: різноманітні пункції патологічних утворень, біопсії, блокади для купування болю чи анестезії, абляцію та склеротерапію судин нижніх кінцівок при їх варикозному розширенні. Перевагою даних процедур є те, що пацієнт не потребує загального наркозу та госпіталізації. Тобто пацієнт отримав допомогу, і цього ж дня при задовільному стані може бути йти додому.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Через «Велике будівництво» Зеленського неподалік Волині зруйнували відрізок дороги

У кабінеті мікрохірургії ока оглянули високоякісне офтальмологічне обладнання, діагностика на якому займає лише декілька хвилин, що зручно як для пацієнта, так і для лікаря. Зокрема, у кабінеті розміщені безконтактний тонометр для визначення внутрішньоочного тиску, який зазвичай використовують при глаукомі та різних запальних захворюваннях ока, а також рефлектометр, який визначає оптичні властивості ока при гіперметропії, міопії та астегматизмі.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити