image
 |  5 23 Квітня 2021 | 15:04

У волинському нацпарку нарубали лісу на 17 мільйонів

За процесуального керівництва Волинської обласної прокуратури двом колишнім керівникам Шацького національного природного парку – директору та тимчасовому виконувачу обов’язків директора – повідомили про підозру в службовій недбалості, що спричинила тяжкі наслідки державним інтересам (ч.2 ст. 367 КК України).

Про це інформує прокуратура Волинської області.

Слідство вважає, що обидва посадовці у 2017 році внаслідок неналежного виконання посадових обов’язків, у порушення вимог чинного законодавства видали лісорубні квитки, на підставі яких проведено незаконні рубки формування і оздоровлення лісів на території об’єкта природно-заповідного фонду, чим державі завдано збитків на суму майже 17 мільйонів гривень.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Територіального управління ДБР у Львові.

Принагідно зауважимо, що все це відбувається у відомстві, яке на Волині очолює одіозний Олександр Кватирко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Волині чоловік позичив мотоцикл знайомому та не зміг повернути його назад

Довідково: санкцією ч.2 ст. 367 КК України за службову недбалість, що спричинила тяжкі наслідки державним інтересам, передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк від двох до п'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити