image
 |  349 12 Вересня 2024 | 21:13

У волинському виші вперше навчатимуть магістрів-стоматологів

У Волинському національному університеті імені Лесі Українки навчатимуть студентів-стоматологів.

Про це інформує Район.Луцьк, пише  ВолиньUA.

Відповідно до наказу Міністерства освіти і науки України заклад отримав ліцензію на провадження освітньої діяльності за спеціальністю «Стоматологія». Про це на своїй фейсбук-сторінці повідомив ректор вишу Анатолій Цьось.

Варто зазначити, що на Волині вперше навчатимуть лікарів-стоматологів на магістерському рівні. До цього в області можна було здобути лише ступінь молодшого бакалавра і отримати фах зубного техніка.

Декан медичного факультету Волинського національного університету Андрій Поручинський розповів, що ідея відкриття спеціальності 221 «Стоматологія» була у стратегії розвитку факультету ще від початку його створення.

«Безпосередня робота над ліцензуванням освітньої програми із підготовки майбутніх стоматологів тривала більше року. Це праця не лише із документами, а й аналіз кадрових і матеріальних ресурсів. Коли побачили, що маємо все потрібне для впровадження навчання, ми подали документи для ліцензування», – розповів Андрій Поручинський.

В університеті, відповідно до усіх вимог, облаштовані навчально-симуляційні лабораторії з ортопедичної, хірургічної, терапевтичної, ортодонтичної та дитячої стоматологій, у яких студенти матимуть можливість відпрацьовувати практичні навички. До створення аудиторій були залучені спеціалісти, які оцінили територію і розробили план її облаштування.

Варто додати, що в облаштуванні лабораторій допомогли польські медичні університети, які є партнерами Лесиного вишу, надавши стоматологічні установки. Університет придбав необхідні для навчання ресурси, а також підручники.

Як стало відомо, університет підписав договори із державними стоматологічними закладами Волинської області, які стануть клінічними базами для підготовки майбутніх дантистів.

Відповідно до наданої ліцензії заклад зможе готувати 25 майбутніх стоматологів щороку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шахраї продовжують видурювати гроші в довірливих волинян

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити