image
 |  0 30 Липня 2022 | 15:21

У Володимирі активно голосують за перейменування вулиць

29 липня у Володимирській міській раді відбулось чергове засідання робочої групи по перейменуванню вулиць міста, на якому розглянули результати проміжного голосування жителів громади.

Про це пише сайт громади.

Як зазначив голова робочої групи Ярослав Матвійчук , основною метою засідання є проміжний аналіз опитування мешканців. З такого аналізу видно, що станом на сьогодні в опитуванні взяло участь близько 150 людей.

Найбільш активно жителі громади висловили свою думку щодо перейменування вулиці Митіна, а саме за зміну її назви на вулицю Островецьку висловилось 50% респондентів, та близько 40% - на вулицю Наталії Поліщук. Присутня на засіданні очільниця Володимирського хлібозаводу Наталія Дяченко наголосила усім присутнім, що мешканці вулиці Митіна підтримують перейменування їхньої вулиці на честь її бабусі, почесного громадянина міста Наталії Поліщук.

Дискусія вкотре виникла і щодо перейменування вулиці Стемковського у селі Заріччя. Після жвавих обговорень було вирішено, що вулицю потрібно перейменувати, а також надіслати запит до архіву, аби дізнатись, яка ж була історична назва вулиці, та, що передувала назві Стемковського.

Щодо перейменування вулиці Гуденка, то 49% опитуваних висловились за зміну її назви на вулицю Миколи Аркаса, а близько 46 % - Леоніда Герасим’юка. Серед пропозицій щодо перейменування вулиці Лишені за Яблуневу проголосували близько 51 % респондентів, а за Левка Лук’яненка – 41%.

Майже одноголосно жителі громади підтримали перейменування вулиць 20 Липня у 14-ї Князівської бригади, Олійника – у Криву, Об’їзної – у 51-ї Бригади, 9 Травня – у Павла Півоваренка. Більшість голосів віддали жителі громади і за перейменування вулиці Колгоспної у селі Новосілки у вулицю Тиху, вулиці 1 Травня у селі Вощатин у Євгена Гаврилюка та вулиці Червонобережної у селі Заріччя у Затишну.

Голосування триватиме до 9 серпня, тож усі бажаючі ще можуть долучитись.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сивочолому Володимиру 1034 роки. 34 маловідомих фактів про княже місто

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити