image
 |  2 31 Березня 2022 | 20:12

У Володимирі організовують клуб для переселенок

2 квітня о 15-й годині у культурно-мистецькому центрі відбудеться засідання клубу «Паляниця» для жінок, які стали вимушеними переселенцями.

Про це пише сайт громади.

Організовує клуб режисер народної аматорської театр-студії “Різнобарв’я” Лариса Половньова.

Не секрет, що жінкам перш за все треба виговоритися, поділитися своїми переживаннями, почути слова підтримки, відчути дружнє плече та щире співчуття. Зробити це простіше і ефективніше в маленькій групі, яка займається якоюсь простою загальною справою. Так само, як багато років тому жінки сідали у коло навкруги свічки, разом вишивали, плели і шили, ділячись при цьому своїми радощами і бідами. Це і є справжня українська арт-терапія, перевірена віками.

У Володимирі зустрічі клубу «Паляниця» на малій сцені театру-студії «Різнобарв’я» уже стали традиційними. Цими ж вихідними запрошують долучитись і жінок, які переїхали в наше древнє місто з інших регіонів України. Основною метою такого заходу є згуртувати приїжджих людей, розповісти про місто, допомогти з освоєнням мови та задіяти психологічні аспекти.

«Я сама переселенка, яка змушена була тікати від війни в 2014 році, тож мені добре відомі усі труднощі та переживання, з якими зустрічаються зараз жінки», – розповіла ініціатор заходу Лариса Половньова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Волинянин наїхав мікроавтобусом на поліцейського: ним займеться прокуратура

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити