image
 |  2 6 Жовтня 2022 | 17:14

У Володимирі презентують книгу про життя міста під час окупацій та війни

Адміністрація Державного історико-культурного заповідника «Стародавній Володимир» запрошує жителів міста 8 жовтня на 12.00 у культурно-мистецький центр на презентацію книги володимирчанина Святослава Панасевича «Місто над Лугою: спомини літ моїх минулих».

Про це пише наукова співробітниця Орися Вознюк.

«У книзі автор описує період свого життя від раннього дитинства до 1949 року. Свої роздуми про історію рідного краю Святослав Панасевич викладає живою мовою, з відтворенням місцевого колориту, доступно, цікаво і водночас глибоко.

У книзі ви зустрінете знайомі імена та прізвища, пройдетеся старими вуличками, знайомими куточками, проживете те, що довелося прожити малому хлопчакові - страшну окупацію, війну, звірства, знущання над українським народом...

Сьогодні наша Україна переживає ще страшнішу окупацію. Історія повторюється і ця книга є беззаперечним свідком того, що росіяни нас знищують не один десяток літ.

Мені пощастило чи не одній з перших прочитати цей рукопис і в нас не було сумніву, що її потрібно видавати, адже кожен житель нашого міста повинен знати наскільки жорстокими є наш одвічний ворог. Книга пробирає до мурашок, читаєш і не розумієш, як це все можна було пережити, вижити і навчитися жити далі. Історія, сюжет, діалоги - написані так майстерно, наче читаєш якогось відомого письменника, вправного, талановитого», - йдеться у дописі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Показали, як майстри з Франківська відновлюють столітні двері Луцька

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити