image
 |  11 14 Грудня 2022 | 20:01

У Володимирі проводять інвентаризацію історичною музею

У Володимирі депутатська комісія з питань освіти, науки, культури, туризму, молодіжної політики, спорту ще у вересні рекомендувала розглянути питання невідповідності займаній посаді директора Володимирського історичного музею імені Омеляна Дарницького Володимира Стемковського та провести інвентаризацію всіх експонатів музею.

Про це йдеться у відповіді на депутатське запитання голови комісії Констянтина Зінкевича.

Так, пан Зінкевич під час 17 чергової сесії міської ради, що відбулася 30.09.2022 року, поцікавився чи всі керівники культурних установ міста працюють на контрактній основі.

3 жовтня він отримав відповідь на це запитання від мера міста Ігора Пальонки, який послався на інформацію управління з гуманітарних питань. Отож, станом на 30.09.2022 року не запроваджена контрактна форма роботи лише для керівника Володимирського історичного музею імені Омеляна Дверницького Стемковського В.В., з усіма решта керівниками це питання врегульовано.

«Відповідно до ст. 26 Закону України "Про музеї та музейну справу" керівники державних та комунальних музеїв призначаються на посаду шляхом укладення з ними контракту на п’ять років за результатами конкурсу.

Разом з тим згідно «Положення про порядок проведення конкурсу та призначення керівників закладів культури комунальної форми власності Володимир-Волинської міської ради, підпорядкованих відділу культури і туризму виконавчого комітету Володимир-Волинської міської ради», затвердженого рішенням сесії Володимир-Волинської міської ради від 20.09.2019№34/28, конкурс оголошується не пізніше як за два місяці до завершення строку повноважень керівника закладу культури відповідно до контракту або впродовж семи днів з дня дострокового припинення його повноважень.

Статтею 40 КЗпП передбачені випадки за настання яких трудовий договір, укладений на невизначений строк, а також строковий трудовий договір до закінчення строку його чинності, може бути розірвано з ініціативи власника або уповноваженого ним органу.

По відношенню до директора Володимирського історичного музею імені Омеляна Дверницького Стемковського підстави передбачених ст.40 КЗпП відсутні», - йдеться у відповіді.

Разом з тим у цій же відповіді зазначено, що відповідно до протоколу засідання постійні комісії міської ради з питань освіти, науки, культури, туризму, молодіжної політики, спорту №17 від 19.09.22року, рекомендовано розглянути питання щодо невідповідності займаній посаді директора Володимирського історичного музею імені Омеляна Дарницького Стемковського В.В. та подати акти інвентаризації всіх експонатів музею.

Зауважено також, що з цією метою розробляється проект наказу управління з гуманітарних питань виконавчого комітету Володимирської міської ради про комплексну перевірку закладу, в тому числі і проведення повної інвентаризації музейних експонатів. Якщо дані випадки порушень будуть встановлені, дотримуючись усіх вимог Статті 40 КЗпП безстроковий трудовий договір буде достроково розірвано та оголошено конкурс.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Депутатська комісія у Володимирі відхилила проект рішення, яким хотіли лишити назву вулиці в честь голови сільради радянських часів

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити