image
 |  146 4 Серпня 2024 | 11:23

У Володимирі відкрилась ювілейна виставка автора найбільшого дерев’яного трону в Україні

26 липня в арт-галереї культурно-мистецького центру відбулося урочисте відкриття ювілейної виставки «Кольорове відлуння» місцевого художника Сергія Ничипорука.

Про це інформує ВолиньUA.

Експозиція включає 42 картини, виконані в авторській техніці на основі монотипії. Завдяки невтомному пошуку та експерименту митець відкрив нові образотворчі можливості традиційної техніки, збагативши її різноманітними графічними засобами. Тематика картин охоплює прадавні, дохристиянські сюжети, багаті образи, які заворожують і змушують глядача довго розглядати та замислюватися над сюжетною лінією. Роботи вражають своєю деталізацією та глибиною, неповторністю та індивідуальністю, філософським змістом.

Художнику нещодавно виповнилося 70 років, але він повен творчих сил, має багато планів та задумів. Теплі щирі слова про ювіляра сказали головний спеціаліст відділу культури і мистецтва Любов Нестерук, художники Ігор Мацюк, Адам Михалик, Тетяна Токарева-Асмолкова, Ірина Надюкова та Віра Здрок з Нововолинська.

Крім того, що Сергій Степанович є відомим художником, він також автор найбільшого дерев’яного різьбленого трону-рекордсмена в Україні, встановленого на валах Городища. Висота трону становить 3 метри 30 сантиметрів, а ширина – 2 метри 67 сантиметрів.

Виставка робіт Сергія Ничипорука відкрита для всіх охочих протягом місяця. Запрошуємо відвідати та насолодитися мистецтвом талановитого художника.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити