image
 |  277 2 Серпня 2024 | 20:41

У Володимирській громаді перейменували вулицю в честь голови сільради радянських часів на вулицю Героїв України

Вулицю Стемковського в селі Заріччя, що входить до Володимир-Волинської міської територіальної громади, перейменовано на вулицю Героїв України.

Про це пише ВолиньUA.

Це рішення було затверджено розпорядженням №318 від 25 липня 2024 року, виданим Волинською обласною військовою адміністрацією.

Загалом історія з перейменуванням вулиці в честь голови сільради радянських часів Стемковського доволі довга. 

Робоча група, яка протягом кількох місяців опрацьовувала перелік вулиць Володимирської громади, запропонувала для вулиці Стемковського нові назви – Покровська або Симона Петлюри. Під час онлайн-голосування більшість учасників обрали назву Симона Петлюри, проте згодом, через конфлікт навколо цього питання, перейменування винесли на окреме громадське обговорення.

На обговорення прийшов Володимир Стемковський, онук колишнього голови сільради, який висловив свою незгоду з перейменуванням вулиці. Його підтримали ще понад двадцять осіб, які прийшли на обговорення, аби виступити проти перейменування. 

Але у свій час детутати Володимирської міської ради вулицю таки перейменували. Нащадки Стемковського подали до суду і навіть виграли. Одним із позивачів до суду був заступник мера Тернополя Владислав Стемковський. 

Втім, процеси декомунізації на Волині продовжуються і до справи взялися у Волинській обласній військовій адміністрації, де вирішили перейменувати вулицю Стемковського на вулицю Героїв України, вшанувавши таким чином пам'ять загиблих за незалежність України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Депутатська комісія у Володимирі відхилила проект рішення, яким хотіли лишити назву вулиці в честь голови сільради радянських часів

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити